Loading Events
 
 

Reșița: Obiectul lunii noiembrie 2021 la Muzeul Banatului Montan: Cel mai vechi act din colecția de documente a Muzeului Banatului Montan.

Rastatt (Germania), 4 noiembrie 1748. În numele lui Ludovic Georg, marchiz de Baden şi Hochberg, conte de Sausenberg, Johann Mihchael Seiß, vânător desemnat la Higlsheim [= Hügelsheim, lângă Rastatt], îi acordă lui Johann Georg Schöpfflin un atestat de vânător, după ce acesta din urmă şi-a făcut ucenicia cu cinste şi sârguinţă la el şi la alţi vânători, enumeraţi nominal, de la care a învăţat să vâneze raţe, cerbi și alte animale sălbatice.

Ludovic Georg, marchiz de Baden s-a născut în anul 1701 și a murit la vârsta de 60 de ani în 1761, la Rastatt. Deși nu a avut o carieră militară importantă, spre deosebire de tatăl său, el a preferat să se dedice pasiunii pentru vânătoare. Din 1707 până în 1731 a fost comandantul

Regimentului 4 Infanterie, dar în timpul războiului de succesiune polonez a preferat să vâneze posesiunile din Boemia (actuala Cehie) decât să participe la lupte. Despre posesorul diplomei de vânător, Johann Georg Schöpfflin, știm doar că s-a născut la Bahlingen (Germania) și a decedat la câțiva ani după emiterea actului de față. Nu cunoaștem traseul prin care documentul acesta solemn, scris în limba germană, pe pergament și cu patru peceți aplicate în ceară roșie a ajuns în colecția muzeului. Cu toate că nu are legătură cu zona bănățeană, este o piese importantă și valoroasă, fiind cel mai vechi act original din colecția de documente a Muzeului Banatului Montan din Reșița.

Details

Start:
4 November
End:
30 November
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Banatului Montan Reșița
View Organizer Website

Venue

Muzeul Banatului Montan Reșița
Bd. Republicii nr. 10-12
Reșița, Caraș-Severin 320151 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *