Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Rodna: expoziția de pictură și grafică a artistului Florea Gușă

29 noiembrie, 2018 - 14 decembrie, 2018

Joi 29 noiembrie 2018, la Muzeul Etnografic și al Mineritului Rodna a avut loc vernisajul expoziției de pictură și grafică a artistului Florea Gușă.
Acțiunea s-a desfășurat într-o ambianță plăcută, au fost prezenți oameni de cultură și artă, cadre didactice, colegi și prieteni care l-au cunoscut și admirat precum și alți iubitori de artă și frumos.
Expoziția s-a bucurat de un mare succes, picturile sale impresionând și încântând printr-o mare varietate tematică și coloristică, peisaje, portrete, compoziții, toate transfigurând o emoție artistică profundă.
Potrivit descrierii și prezentării muzeografului Grapini Floare, cei prezenți au putut afla mai multe detalii despre viața și opera sa.
Dintre cei prezenți la vernisaj au luat cuvântul profesorii : Icu Crăciun, Emil Bălai, Liviu Păiuș și Lenuța Pop care ne-au amintit de Florea Gușă ca de un artist desprins de pe aceste meleaguri pentru care arta a fost un mijloc de a înfrunta condițiile vitrege prin care a trecut, de a învinge o boală necrutatoare care l-a îndepărtat de lângă noi la numai 41 de ani. A plecat lăsând un gol în sufletele celor care l-au cunoscut, l-au iubit și l-au admirat. A plecat pe „tărâmul cu verdeață” (Florea Gușă) dar a lăsat în urmă o operă ce va dăinui și-i va face numele nemuritor. El va rămâne viu prin spiritul său creator, prin lucrările sale.
Expoziția va rămâne deschisă publicului larg până la sfârșitul lunii decembrie 2018.

Details

Start:
29 noiembrie, 2018
End:
14 decembrie, 2018
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Muzeul Etnografic și al Mineritului Rodna
Rodna
Rodna, Bistrița-Năsăud 427245 Romania
+ Google Map
Phone
http://complexulmuzealbn.ro/