Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Roman: expoziția itinerantă “Viciile – tentații înșelătoare”, 07 martie – 31 mai 2023, Muzeul de Științele Naturii Roman

7 martie, 2023 - 31 mai, 2023

Complexul Muzeal Național Neamț invită publicul vizitator la vernisajul expoziției temporare itinerante intitulată “Viciile – tentații înșelătoare”, marți, 07 martie 2023, ora 10.00, la sediul Muzeului de Științele Naturii Roman.

Acest proiect cultural-expozițional atrage atenția aupra unor realități triste ale zilelor noastre, care fac numeroase victime, mai ales în rândul tinerilor. Sunt problemele legate de fumat, de consumul de alcool sau de droguri.

În cadrul expoziției sunt vizate mai multe aspecte: conștientizarea publicului asupra consecințelor negative ale consumului de alcool, tutun, droguri asupra organismului uman; responsabilizarea generațiilor de azi cu privire la capcanele pe care le întind viciile; exprimarea de opinii asupra impactului devastator al acestor tentații asupra vieții cotidiene; evidențierea ideilor menite să determine renunțarea la vicii, prin auto-disciplină, conștiință și oferirea unor modele pozitive de viață, prin accesul la programe de ajutor pentru astfel de probleme.

Expoziția prezintă câte un scurt istoric pentru tutun și alcool, dar și efectele asupra organismului uman cauzate de consumul de droguri.

Suportul științific al expoziției este realizat de către specialiștii Complexului Muzeal de Științele Naturii „ Ion Borcea” din Bacău.

Expoziția va fi găzduită de Muzeul de Științele Naturii din Roman până pe data de 31 mai 2023.

Organizers

Complexul Muzeal Național Neamț
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Muzeul de Științele Naturii Roman – Complexul Muzeal Județean Neamț
Str. Ștefan cel Mare, nr. 248 (Parcul Municipal)
Roman, Neamț 611040 Romania
+ Google Map
View Venue Website