Loading Events

« All Events

Roman: Muzeul de Artă Roman vă invită la o nouă întâlnire cu universul pictural al artistului romașcan Mihai Olteanu

14 May - 30 June

Sâmbătă, 14 mai 2022, ora 16:00, Muzeul de Artă Roman, vă invită la o nouă întâlnire cu universul pictural al artistului romașcan Mihai Olteanu. O expoziție eveniment, curatoriată de colega noastră muzeograf Mihaela Ciobanu.
O expoziție aniversară, “punctată” coloristic într-o notă personală a penelului oltenian. Ne reîntâlnim cu opera picturală, mereu proaspătă, mereu seducătoare, strălucitoare și vibrantă, la cea de-a 16 expoziție personală a artistului. Născut în anul 1962, la Rediu, județul Neamț, absolvent al Liceului de Artă din Bacău, unde i-a avut ca profesori pe Gheorghe Velea și Petru Pinca, pictor, grafician, ilustrator și sculptor, Mihai Olteanu expune acum 180 de lucrări, pictură si grafică, cu teme diverse: peisaje, portrete, flori, compoziții.
Mihai Olteanu se afirmă printr-o operă generoasă, printr-un limbaj plastic aparte, al echilibrului și armoniei, al perfecționării luminii și culorii, reușind să transmită privitorului sensibilitate și emoție. Artistul romașcan și-a cucerit un public numeros, oferind vizualului orchestrări cromatice de mare rafinament, compoziții unitare, portrete care surprind esența spirituală sau psihologică a personajelor, dezvăluind un artist sensibil și plin de dăruire, un spirit meditativ și un etern îndrăgostit de natură și om. Colorist prin excelență, reușește să redea pânzei intensități cromatice de mare finețe, poetice și contemplative, devenind adevărate mărturii ale trăirilor sufletești proprii artistului.
Cele 180 de lucrări din expoziția prezentă, sunt o adevărată provocare atât pentru artist cât și pentru publicul apreciator, atât prin numărul de lucrări expuse cât și prin diversitatea temelor și a tehnicilor.
Vă invităm să citiți întregul articol pe site-ul nostru: https://muzeu-neamt.ro/…/1065-expozitie-personala-mihai…
Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 iunie 2022 la Muzeul de Artă Roman.

Organizer

Complexul Muzeal Județean Neamț – Piatra Neamț
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Roman – Complexul Muzeal Județean Neamț
Str. Mihai Eminescu, nr. 3
Roman, Neamț 611028 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.