Loading Events
 
 

Muzeul Etnografic „Gh. Cernea” Rupea, filială a Muzeului de Etnografie Brașov, vă invită vineri, 29 noiembrie 2019, ora 13.00 la vernisajul expoziției temporare “PESCUITUL PE OLT ÎNTRE TRADIȚIONAL ȘI ACTUAL” care va avea loc la Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” din Rupea, Str. Republicii, nr. 191.

Oltul străbate partea sud-estică a zonei Rupea în apropierea localităților Racoș, Mateiaș, Dopca, Bogata, Hoghiz, Fîntîna, Cuciulata, Ungra și Crihalma. În aceste sate locuitorii încă mai practică pescuitul cu pasiune, în timpul liber.
Expoziția temporară Pescuitul pe Olt între tradițional și actual vine în completarea expoziției permanente a muzeului și oferă vizitatorilor informații legate de speciile de pești care trăiesc în râul Olt, întâmplări și modalitățile de pescuit ale pescarilor Cazacu Constantin din Bogata, Cornel Boțoman din Mateiaș, Coman Mircea, Baga Ioan și Boțoman Mircea din Dopca.
Aceștia obișnuiesc să pescuiască cu undița, după metode diverse, adecvate anotimpului, nivelului apei și respectând calendarul piscicol.
Vă invităm cu drag să participați la eveniment!

Details

Start:
29 November, 2019
End:
6 March, 2020
Event Category:

Organizer

Muzeul de Etnografie Brașov
View Organizer Website

Venue

Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” Rupea
Str. Republicii, nr. 191
Rupea, Brașov Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *