Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Satu Mare: MICUL PRINȚ – ediția a XXVIII- a

13 mai - 20 mai

MICUL PRINȚ – ediția a XXVIII- a
La 80 de ani de la prima apariție a volumului ,,Micul Prinț” și a XXVIII-a ediție a evenimentului sătmărean, provocarea din acest an a pornit de la popasul prințișorului , coborât de pe a sa Planetă, pe Pămănt, unde: ” De pe un munte înalt ca acesta, a zis el atunci, o să cuprind cu privirea toate planetele și toți oamenii. Dar în fața ochilor nu-i apărură decât vârfuri de stâncă bine ascuțite.” Antoine de Saint Exupery.
Am așteptat ,,o privire” artistică, proaspătă asupra lumii, o nouă perspectivă din interior spre exterior, radiografiind lăuntrul cu cele mai ascunse taine, dar și fațada aglomerată a lumii. Peste 300 de ,,priviri” se vor înfățișa ochilor dumneavoastră, vizitând expoziția ce se va deschide de aceasta dată cu o zi mai repede decât obișnuitul 14 mai.
Vernisajul va avea loc în cadrul ,,Nopții muzeelor” din 13 mai la ora 18, la Muzeul de Artă.
Din an în an cei ce răspund provocării sunt tot mai mulți, tot mai motivați de desfășurarea evenimentului. Cred, că aceste prezențe dovedesc calitatea unui act artistic asumat cu seriozitate de peste ani.
Expozanții tineri (copii, elevi și studenți) alcătuiesc jumătate din marele număr al participanților artiști. Tehnici multiple de exprimare din centre ale întregii țări și artiști din diaspora ( Canada, Israel, Germania, Ungaria) se reunesc pe simezele tuturor sălilor de expoziție ale Muzeului de Artă și ale Atelierului memorial ,,Paul Erdős”. Pentru o lună de zile Micul Prinț poposește din nou la Satu Mare.
Cristina Gloria Oprișa- curator

Detalii

Începe:
13 mai
Se termină:
20 mai
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=725637426230729&set=a.408210364640105

Organizator

Muzeul Județean Satu Mare
Telefon:
0261.737.526
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Satu Mare
Piaţa Libertăţii nr. 21
Satu Mare, Satu Mare 440014 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare