Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

#scamacasa: Exponatul virtual al lunii mai la Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași: „Cartea lui Ezop” (1757) tradusă de Arhimandritul Vartolomeu Măzăreanu.

5 mai - 31 mai

Exponatul lunii mai la Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași

Muzeul Municipal Regina Maria din Iași deține în colecție, un album care prezintă portretele profesorilor de la Seminarul Veniamin Costache din Iași, din perioada anilor 1900-1930, realizate de artistul Burghele Ilie.

Printre lucrările acestui album se afla portretul lui Emanoil P. Bardasare ( 1850-1935), fost profesor la catedra de pictură, director onorific (1901-1911) la Școala de Belle Arte și Seminarul Veniamin Costache din Iași (creion pe carton colorat, dim. 49×31,5cm., semnat dr. jos, Ilie Burghele)

Burghele Ilie a urmat Şcoala de Belle Arte din Iași în perioada anilor 1886 -1893. Pentru talentul său, a fost distins cu menţiuni şi medalii la expoziţii anuale. A urmat apoi cursuri speciale de pictură la Academia Julian din Paris. A fost profesor de Caligrafie și Desen, la urmatoarele instituțiile: Gimnaziul din Tecuci, Liceul Nicolae Bălcescu din Brăila, Şcoala Normală Vasile Lupu, Liceul Internat, Şcoala Comercială, Seminarul Veniamin Costache din Iași
Artistul Burghele Ilie a abordat în creaţia sa peisajul, portretul, natura statică, autoportretul și pictura murală la biserici. O parte din lucrările sale se regăsesc în colecții muzeale.

Detalii

Începere:
5 mai
Se termină:
31 mai
Eveniment Categories:
,

Loc de întâlnire

Muzeul Municipal Iași
str. Zmeu nr 3
Iași, Iași Romania
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *