Loading Events

« All Events

Școala de Vară la Palat „înFlorești”, ediția a IV-a, 2022. Domeniul Cantacuzino Floresti, 3 – 9 iulie 2022

3 July - 9 July

Școala de Vară la Palat „înFlorești” urmărește să aducă împreună studenți și tineri profesioniști cu activitate în domenii precum arhitectură, arheologie, peisagistică, arboricultură, geografie, istorie și arte vizuale sau pasionați de patrimoniul cultural la modul general, de patrimoniul peisager și de cel industrial în mod particular.
În cadrul celei de-a IV-a ediții consecutive a școlii de la Florești vom organiza 3 ateliere (1. arheologie peisageră, 2. arboricultură, 3. restaurare piatră) și o serie de conferințe și dezbateri în cadrul cărora vom discuta despre specificul restaurării grădinilor istorice, importanța și rolul arheologiei peisagere, despre analize amănunțite și scenarii de intervenție pentru arbori, despre restaurarea elementelor de piatră specifice construcțiilor din parcurile istorice și despre evaluarea și valorificarea, inclusiv prin mijloace digitale, a patrimoniului industrial. Totodată, vom analiza în detaliu parcul de pe Domeniul Cantacuzino de la Florești în vederea realizării unor viitoare intervenții de restaurare, precum și uzina „Steaua electrică” din imediata vecinătate a domeniului în vederea valorificării acesteia și fundamentării clasării în Lista Monumentelor Istorice.
Școala de Vară la Palat „înFlorești” este organizată de Fundația Cantacuzino Florești și de Asociația ARCHÉ în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România – filiala teritorială Prahova, Institutul Național al Patrimoniului, Asociația Peisagiștilor din România – Filiala București și SG Studio SRL, editor al Revistei Zeppelin. Școala de Vară la Palat se înscrie în programul anual Școala de Vară ARCHÉ.
Proiectul „Școala de Vară la Palat «înFlorești»” este susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură și de Fundația Prințul de Wales.

Details

Start:
3 July
End:
9 July
Event Categories:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/722009435775865/?ref=newsfeed

Organizer

Asociația ARCHÉ

Leave a Reply

Your email address will not be published.