Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seratele „Procopiu” la Palat continuă cu „O călătorie în lumea materialelor textile”

22 noiembrie, 2018 @ 18:00 - 20:00 EET

Seratele „Procopiu” la Palat continuă cu „O călătorie în lumea materialelor textile”

 

Rolul materialelor textile în viața omului nu s-a schimbat de la inventarea lor în antichitate și până acum; în schimb științele, tehnologiile, artele au evoluat atât de mult, încât textilele sunt parte a călătoriei noastre din adâncurile Pământului, până la Lună! Pare incredibil, dar vă vom demonstra!

Vă așteptăm joi, 22 noiembrie 2018, de la ora 18.00, în Sala „Ştefan Procopiu” de la Palatul Culturii Iași, unde se va desfășura evenimentul lunii noiembrie din cadrul Seratelor „Procopiu”: „O călătorie în lumea materialelor textile – pe Pământ și până la Lună!”. Gazda seratei va fi Prof. univ. dr. ing. habil. Mirela Blaga, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Textile – Pielărie și Management Industrial.

Evenimentele desfășurate sub genericul Seratele „Procopiu” la Palat sunt organizate de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi – Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” şi Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România. Coordonatorii acestui proiect sunt muzeograf Camelia Cristofor, expert, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și prof.univ.dr. Ovidiu Călțun, președinte ESTEEM România.

Textilele fac parte din viața noastră de zi cu zi, cu diverse utilizări, forme și valori estetice. Ce poate fi mai fascinant decât o călătorie în lumea plină de culori și texturi ale acestora din perspectivă istorică și a evoluțiilor necesare? Ce poate fi mai palpitant decât viitorul? Vom descoperi împreună multiplele calități și funcții ale materialelor textile actuale: inovative, compatibile cu țesuturile biologice, funcționale și inteligente, cu aplicații medicale, militare, de protecție, industriale, decorative, și nu în ultimul rând de design vestimentar.

Materialele textile ale viitorului deschid porțile imaginației celor care vor să facă o carieră în domeniu: materiale ce pot integra micro și nanoparticule cu rol de autocurățare și vindecare, țesături care integrează senzori, actuatori și inteligență artificială pentru a te face invizibil sau salva din situații extreme, materiale textile de implant biologic sau haine care îți monitorizează starea de sănătate.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Rezervări : esteemro@gmail.com

 

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef Birou Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

 

Details

Date:
22 noiembrie, 2018
Time:
18:00 - 20:00 EET
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” – Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Piaţa Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Google Map
View Venue Website