Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sf. Gheorghe: Campania martie 2009 – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

1 March, 2009 - 8 March, 2009

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, în colaborare cu Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna şi Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe au organizat o campanie dedicată zilelor de 1 şi 8 Martie.

Circa 50 de elevi înscrişi ca membri activi ai cercului „Tradiţie şi Modernitate” al Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni şi al Asociaţiei Cultural-Ştiinţifice „Carpaţii Răsăriteni”, circa 30 de voluntari antidrog şi circa 20 de elevi înscrişi la cercurile organizate de Palatul Copiilor au confecţionat peste 1500 de mărţişoare şi 200 de felicitări de 8 Martie.

Acestea au fost distribuite de către copii şi adolescenţi, în mod gratuit, doamnelor şi domnişoarelor care au trecut prin centrul oraşului Sfântu Gheorghe în cele 2 zile de sărbătoare, în cadrul a două campanii intitulate semnificativ „Un mărţişor pentru fiecare!” şi „Un dar de ziua ta!”.

MuzeulNationalalCarpatilorRasariteni_Page_2

Cele două campanii au făcut parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Bucură-te de primăvara ta!”, aflat la ce-a de-a 3-a ediţie. Pe lângă aceste 2 campanii s-a organizat şi o expoziţie în aer liber, care reuneşte 156 de mărţişoare şi 8 felicitări create manual de copii. Această expoziţie este în prezent itinerată la unităţile şcolare din oraşul Sfântu Gheorghe, proiectul finalizându-se abia la mijlocul lunii aprilie 2009.

Odată cu expoziţia din aer liber, a fost organizat şi un atelier de creaţie în aer liber, unde toţi trecătorii au putut să-şi confecţioneze singuri mărţişorul. „Pragul” atelierului nostru a fost trecut de peste 100 de copii, care s-au alăturat copiilor din cadrul cercului „Tradiţie şi modernitate” şi voluntarilor antidrog învăţând de la aceştia tehnicile de confecţionare a micilor semne ale primăverii şi a şnurului bicolor tradiţional.

Primăvara a fost întâmpinată cu succes de către organizatorii campaniei, aducând deopotrivă pe faţa celor care au dăruit, cât şi pe faţa celor care au primit în dar, un zâmbet sincer de fericire!

MuzeulNationalalCarpatilorRasariteni_Page_3

Andrea Deák
Muzeograf – Relatii publice
Muzeul National al Carpatilor Rasariteni
Sf. Gheorghe, Str. Gabor Aron nr. 16
jud. Covasna
Tel/fax: 0267-314139; chiricescuandrea@yahoo.com; conservare@yahoo.com

Details

Start:
1 March, 2009
End:
8 March, 2009
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – Sfântu Gheorghe
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni – Sfântu Gheorghe
Str. Gabor Aron nr.16
Sfântu Gheorghe, Covasna 520008 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.