Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sf. Gheorghe: Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – Expoziţia de pictură “Portrete” – 3 noiembrie 2009

4 November, 2009

În luna noiembrie a anului 2009 la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni poate fi vizitată o nouă expoziţie tematică: „Portrete”.

Organizată în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău expoziţia reuneşte peste 35 de tablouri cu tematica comună PORTRETUL. Portretul ca operă de artă a apărut în pictura românească la început de secol XIX, când influenţa occidentală şi-a făcut simţită din ce în ce mai pregnant prezenţa în spaţiul românesc.

Realizate de artişti reprezentanţi ai picturii româneşti din secolul XX, tablourile sunt diferite ca stil, cromatică, suport şi tehnică artistică. Dintre aceştia îi amintim pe G.D. Mirea, Gore Mircescu, Brăduţ Covaliu, Sanda Dunca, Petre Bulgăraş, Ion Neagoe (Tuluz). Portretele sunt grupate pe 2 săli, primele fiind reprezentări ale ţăranilor români din diferite zone etnografice ale ţării, în timp ce tablourile expuse în a doua sală prezintă printre altele portrete ale părinţilor, rudelor artiştilor dar şi autoportrete ale pictorilor.

În completarea expoziţiei MNCR organizează şi un atelier de creaţie, pentru grupuri organizate, în cadrul căruia, sub îndrumarea specialiştilor din muzeu şi cu ajutorul unor materiale auxiliare, copiii şi elevii pot picta ei înşişi portrete. Atelierele se organizează GRATUIT şi participanţii pot lua cu ei portretele pictate. Cele mai reuşite portrete vor fi expuse, cu acordul elevilor care le-au realizat, pe întreaga durată de desfăşurare a expoziţiei, iar cei mai talentaţi vor fi premiaţi. De asemenea oferim posibilitatea profesorilor de desen de a-şi susţine orele în sălile muzeului. Ateliere se organizeaza pe baza de programare.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Relaţii Publice şi Marketing al MNCR (muzeograf Deák Andrea, e-mail: deakandrea.mncr@gmail.com) sau vizitaţi site-ul muzeului: www.muzeul-carpatii-rasariteni.ro.

Parteneri media: Observatorul de Covasna, Cuvântul Nou.

Andrea Deák
Muzeograf, sef – sectie
Muzeul National al Carpatilor Rasariteni
Sf. Gheorghe, Str. Gabor Aron nr. 16
jud. Covasna
Tel/fax: 0267-314139; 0721230256

 

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Date:
4 November, 2009
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – Sfântu Gheorghe
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni – Sfântu Gheorghe
Str. Gabor Aron nr.16
Sfântu Gheorghe, Covasna 520008 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.