Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sfântu Gheorghe: 130 de ani de la nașterea scriitorului Romulus Cioflec (1882-1955)

17 May, 2012

Suita manifestărilor dedicate împlinirii a 130 de ani de la nașterea scriitorului Romulus Cioflec (1882-1955) continuă, în organizarea Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, la Casa memorială „Romulus Cioflec” din Araci.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, care în acest an se sărbătore ște pentru a 35-a oară, la Casa memorială „Romulus Cioflec”, va avea loc, joi 17 mai 2012, un eveniment cultural intitulat „Acasă la familia Cioflec”. Organizatorii și-au propus ca pe lângă informațiile privind viața și activitatea scriitorului Romulus Cioflec, să ofere lămuriri cu privire la alți membri ai familiei Cioflec, deoarece „scriitorul Romulus Cioflec mai reprezintă încă un destin literar cu multe necunoscute. De asemenea menţionăm că mulţi dintre membrii familiei Cioflec au constituit repere pe harta culturală a ţării” (Luminița Cornea, Romulus Cioflec – file de monografie, volum în curs de editare).

Evenimentul se va adresa unui public mai puțin familiarizat cu activitatea scriitorului născut la Araci. Sunt invitați, de data aceasta, elevi din clasele primare de la Colegiul Naț ional „Mihai Viteazul” îndrumați de cadrele didactice Camelia Onofrei, Valeria Păcală și Doina Gheorghincă. După vizitarea Casei memoriale, cu un ghidaj specializat realizat de doamna dr.Luminiţa Cornea , în sala multimedia a muzeului, va avea loc un concurs privind viaţa şi activitatea scriitorului dar şi a altor membri ai familiei Cioflec. Concursul este intitulat „130 de ani de la nașterea scriitorului Romulus Cioflec”. Câștigătorii vor fi premia ți cu diplome „Romulus Cioflec”, editate de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Organizatorii invită cu drag să participe la acest eveniment cultural pe toți cei care nu au vizitat Casa memorială „Romulus Cioflec”, dar și pe toți aceia care sunt interesa ți de fenomenul cultural în general și de muzeul memorial din Araci, în special. Dorim ca manifestarea de la Araci să fie o întâlnire culturală de suflet cu membrii familiei Cioflec, fără a ține seama de trecerea timpului.

Plecarea spre Araci va fi din faţa Colegiului Na țional „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe, joi 17 mai 2012, ora 10.

 

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Relaţii Publice şi Marketing al MNCR (muzeograf Deák Andrea, e-mail: deakandrea.mncr@gmail.com şi Cristina Felea, e-mail: feleacristina@gmail.com) sau vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.

Cu deosebit respect,

Deák Andrea

Muzeograf PR

Biroul Relaţii Publice şi Marketing

Details

Date:
17 May, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – Sfântu Gheorghe
View Organizer Website

Venue

Casa Memorială ’’Romulus Cioflec
Str. Principală nr. 301, Araci
Vâlcele, Covasna Romania
+ Google Map
Phone:
http://www.mncr.ro
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.