Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Copiii şi elevii pana in 18 ani vor avea intrarea libera in toate unitatile Complexului National Muzeal ASTRA

1 June, 2010

Copiii au intrare gratuită în Muzeul ASTRA

Complexul Naţional Muzeal ASTRA oferă posibilitatea tuturor copiilor şi elevilor cu vârste cuprinse între 1-18 ani, să viziteze gratuit toate unităţile muzeale, în data de 1 iunie 2010, de Ziua Internaţională a Copilului.

În acelaşi timp, copiii sunt invitaţi să participe la un program special în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Etno Tehno Parc, animat de cincisprezece voluntari japonezi care îi vor iniţia în cultura şi arta japoneză prin diverse activităţi şi jocuri interactive. Programul se va desfăşura începând cu ora 10, până la ora 18.

Ziua de 1 iunie are o dublă semnificaţie pentru Muzeul ASTRA, atât aceea de a sărbători Ziua Internaţională a Copilului, cât şi aceea de a inaugura deschiderea sezonului de vară al programului de pedagogie muzeală de la Etno Tehno Parc. (Cîmpean Emanuela)

astra-1-iunie-2

Întâlnire cu Japonia în Muzeul Civilizaţiei Tradiţionale Astra

Partea a 2-a

 

În data de 1 iunie 2010, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, începând cu ora 10 şi până la ora 18, poposesc la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Etno Tehno Parc – Muzeul Copiilor, obiceiuri si traditii din tara soarelui rasare. Cei 15 voluntari japonezi veniţi pentru Ediţia a XVII-a, Întrebări, a Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, vor să ofere copiilor, de ziua lor, un cadou special: oportunitatea de a cunoaşte cultura japoneză şi de a-şi face prieteni dintr-o ţară străină.

În cadrul evenimentului vor fi prezente ateliere de origami unde vor fi confecţionate diferite obiecte din hârtie, jocuri şi muzică pentru copii, kimonouri, şi o cafenea în care participanţii pot gusta ceai verde tradiţional servit după ritualul tradiţional. Mai mult, cei prezenţi vor putea admira ikebana, arta aranjării florilor şi vor putea învăţa şi exersa mişcări de kendo, specifice artei samurailor. De asemenea, un voluntar va scrie numele copiilor cu caractere japoneze iar participanţii vor avea ocazia să încerce să meargă cu pantofii tradiţionali geta sau să concureze cu luptători de sumo de carton. Un moment special va fi dedicat artei kenjutsu care va fi prezentată de Clubul Kenjutsu Sibiu. La acestea se mai adaugă şi alte momente specifice din Japonia care trebuie descoperite.

În acest context, copiii şi cei prezenţi pot interacţiona cu voluntarii japonezi şi pot afla mai multe informaţii despre cultura şi tradiţia Japoniei, cu o istorie de două milenii şi jumătate.

În 1 iunie, vizitarea tuturor departamentelor muzeale ale Complexului Naţional Muzeal Astra: Muzeul în aer liber, Muzeul Civilizaţiei Transilvane Astra, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” şi Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus” este gratuită pentru toţi copiii.

Echipa voluntarilor

FITS 2010

astra-1-iunie-1

Ovidiu Baron

Sef Serviciu Marketing, Turism, Pedagogie Muzeala

Complexul National Muzeal ASTRA

Tel: +40 269 21 80 40 Fax: +40 269 21 80 60

www.muzeulastra.rowww.muzeulastra.com

Prezentarea Complexului Național Muzeal “ASTRA” în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Date:
1 June, 2010
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Complexul Național Muzeal “ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11 - 12
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.