Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Sibiu: Cultură și gastronomie locală Țara Oltului – Cîrtișoara

2 septembrie

Vrei să guști o zamă de cârnați și sarmale tăiate cu barda? Poftește la un weekend cu tradiții și cultură gastronomică din Țara Oltului!

📅 Duminică, 2 septembrie 2018,
🇷🇴️ Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Târgul de țară)
10-16

Gospodine din comuna Cârțișoara, județul Sibiu, dar și producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori vor fi prezenți duminică, 2 septembrie, în Muzeul ASTRA! Grupul școlar „Badea Cârțan” va face demonstrații de dansuri populare, iar solista Iulia Deleanu va interpreta cântece populare specifice zonei. De asemenea, Mircea Nicolae Cartisorean, cunoscutul interpret de muzică populară, va fi prezent la eveniment să încânte atmosfera din Muzeu. Tot aici, va fi pus în scenă un vechi obicei al locului încă păstrat în timp: împodobirea calului. Mai precis, flăcăii satului, numiți călărași, împodobesc caii cu țesături tradiționale și alte podoabe, deschizând drumul alaiului de nuntă.

În cadrul evenimentului, meșterii din comuna Cîrțișoara vor organiza două ateliere interactive de pictură pe sticlă și împletit corfe. Producătorii veniți din Țara Oltului vor comercializa legume, brânzeturi de oaie, pastramă de oaie, produse apicole, siropuri, pâine de casă și prăjituri tradiționale.

Vă așteptăm pe la noi!

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.