Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Donație de carte și timbre pentru Muzeul ASTRA

17 June, 2011

Cu prilejul implinirii a 150 ani de la infiintarea Asociatiunii ASTRA, biblioteca muzeului ASTRA a primit un frumos dar din partea d-nei director gen. S.C. Vinaria, Mirela Maricuta si a d-lui diplomat in stiinte economice si juridice, Mircea tata. Darul consta intr-un numar de 40 volume, carti din secolele 19 si 20, precum si din 75 serii filatelice continand 400 timbre din 1970, in memoriam Nicolae Martin, personalitate care si-a desfasurat o bogata activitate in cadrul Asociatinunii (membru, conferentiar, vicepresedinte, secretar al Despartamantului din Saliste – ocupandu-se de cele 12 biblioteci ale satelor apartinatoare, insumand peste 4200 carti), cat si pe linie economica (fiind considerat cel mai mare economist al Sibiului in anii interbelici). in acest an se implinesc 75 ani de cand Nicolae Martin a activat ca presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Comerciale Vinicultura Sibiu, actuala Vinaria.
Pe langa gestul nobil facut cu aceasta ocazie, dl. Mircea tata a oferit Muzeului ASTRA, cu prilejul diverselor aniversari, publicatii cat si documente comerciale din secolul al XIX-lea existente la firmele din Saliste, localitatea sa de suflet. Ne bucuram ca ne aflam printre institutiile culturale: biblioteci, muzee, institutii ecleziastice, asociatii filatelice si multe altele, care au avut sansa de a primi din partea domniei sale sprijin si donatii. Cititorii acestei biblioteci vor avea astfel parte nu numai de valoarea informativa a acestor materiale documentare, cat si de exemplul unui om care a adunat de-a lungul vietii publicatii si documente insemnate, daruindu-le apoi institutiilor de cultura pentru a fi spre folosul generatiilor care vor veni.
Le multumim d-nei Mirela Maricuta si d-lui Mircea tata pentru generozitatea dezinteresata prin care au contribuit la imbogatirea fondului bibliotecii, reflectand astfel interesul purtat acestei institutii de cultura care adaposteste colectii de valoare gratie unor astfel de Oameni.

Daniela Muntean
Bibliotecar
Complexul National Muzeal ASTRA
Tel: +40 269 21 81 95 Fax: +40 269 21 80 60
Mobil: 0756 085 773
www.muzeulastra.rowww.muzeulastra.com

Details

Date:
17 June, 2011
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Complexul Național Muzeal “ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11 - 12
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.