Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu: Expoziţie „Legături de sânge” la Brukenthal

29 ianuarie, 2009 - 20 februarie, 2009

 

Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu anunţă deschiderea expoziţiei Legături de sânge / In the Blood, a artiştilor Ilinca Cantacuzino şi George Matei Cantacuzino (29 ianuarie – 20 februarie, 2009), curator Liviana Dan.

Special în contextul temporar şi sentimental, evenimentul reuneşte prin intermediul artei doi artişti înrudiţi, care nu s-au cunoscut niciodată.
Legături de sânge / In the Blood, prezintă lucrările artistei britanice de origine română Ilinca Cantacuzino şi ale bunicului său, arhitectul şi artistul George Matei Cantacuzino, închis din motive ideologice între anii 1948 – 1953 şi aflat sub interdicţia părăsirii României după eliberare.
Prin intermediul expoziţiei, Ilinca Cantacuzino foloseşte momentul prezent pentru a redescoperi trecutul, îşi abstractizează stările, reuşind să le compare cu cele ale bunicului ei, schiţează portrete din fum, clădind o relaţie bazată pe spirit şi gândire.
portrait george matei cantacuzino
Proiectul expoziţional a debutat în anul 2007 la Librăria Cărtureşti, în Bucureşti, continuând în anul 2008 cu Muzeul de Artă din Constanţa, Muzeul de Artă din Braşov, Galeria Tonitza din Iaşi, Palatul Mogoşoaia din Bucureşti, Muzeul de Artă din Ploieşti şi Muzeul de Artă din Galaţi. Prezentată în anul 2009 la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti, expoziţia se deschide în prezent la Sibiu, urmând să fie itinerată şi în alte oraşe ale României.

Biroul de presă al Muzeului Naţional Brukenthal

Dana Roxana Hrib (Ph. D.)
Head of the P.R., Education & Marketing Department

Brukenthal Palace
Piata Mare, nr.5, Sibiu 550169, Romania

tel. (+4)0269217691
fax (+4)0269211545
email: dana.hrib # brukenthalmuseum.ro
spectru_-_am

Detalii

Începe:
29 ianuarie, 2009
Se termină:
20 februarie, 2009
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , ,

Organizator

Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Contemporană – Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Str. Tribunei, Nr. 6
Sibiu, Sibiu Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare