Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu: expoziția „În spatele măștii”, 29 de măști din lemn, metal și os provenind din Africa și Asia

11 octombrie, 2017 - 9 noiembrie, 2017

În perioada 11 octombrie – 8 noiembrie, la sediul Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder” din Piața Mică nr. 11 vor fi expuse 29 de măști din lemn, metal și os provenind din Africa și Asia, realizate cu o deosebită măiestrie și având funcții diverse. Este vorba despre expoziția „În spatele măștii” , unul dintre reperele pe care Muzeul ASTRA îl propune vizitatorilor în această toamnă.
”Indiferent de cultura din care provin, măștile au avut dintotdeauna un rol extrem de important în bunul mers al societății. Fie că sunt ritualice, funerare, festive, teatrale sau utilitare, măștile sunt mărturii puternice ale credințelor noastre, ale temerilor, nevoilor sau stărilor noastre de spirit. Nu există cultură din care să lipsească măștile, iar Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” este deținătorul unei colecții extrem de interesante de astfel de piese” – a declarat Crina Mareș, curatorul expoziție.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 11 octombrie, miercuri, ora 15:00, în Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11. „În spatele măștii” va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 9:00 – 17:00.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Detalii

Începe:
11 octombrie, 2017
Se termină:
9 noiembrie, 2017
Categorie Eveniment:

Organizator

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” – Complexul Național Muzeal „ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare