Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu: expoziția intitulată Efemer, Florica Prevenda

4 octombrie, 2017 - 5 noiembrie, 2017

http://www.tribuna.ro

Expoziţia: Efemer

Artist: Florica Prevenda

Locul de desfăşurare: Muzeul de Artă Contemporană, Str. Tribunei, Nr. 6, Sibiu.

Durata: 4.10 – 5.11.2017

Vernisaj: Miercuri, 4 Octombrie, orele 12:00

Curator: dr. Adrian Luca (MNBrukenthal)

 

Text oferit de Mădălina Mirea, istoric de artă:

Florica Prevenda este unul din cei mai inovativi artiști din spațiul artistic românesc contemporan.

Spirit proteic și introspectiv, artista alternează perioadele de recluziune, de intensă muncă în atelier, cu expunerea și comunicarea rezultatelor, în expoziții periodice ample, ce surprind de fiecare dată publicul, prin insolitul și gravitatea unui demers artistic bine articulat.

Fiecare expoziție a sa, fie că este una personală sau de grup, dă măsura unui artist aflat la vârsta deplinei maturități. Lucrările sale s-au făcut remarcate în numeroase participări, în muzee și galerii din țară și din străinătate, iar premiile și distincțiile primite ca semn de recunoaștere, alcătuiesc un impresionant palmares.

Florica Prevenda vizează, în creația sa, întrebări obsedante ale epocii actuale. Fiecare etapă a devenirii sale artistice își găsește reflexul într-o serie de lucrări ale cărei atribute sunt, deopotrivă, consistența conceptului și expresia artistică de cea mai bună calitate.

Începând cu „Faces without a Face”, trecând prin „Net People”, „Shadows of the Present”, „Time Regained”, „Facebook Obsession” și „Serenity” artista pune față în față identități ideatice ce generează câte răspunsuri, tot atâtea întrebări, referitoare la omul contemporan, la dimensiunea sa socio-culturală în contextul dezvoltării fără precedent a erei informaționale.

Expoziția „Efemer”, prilejuită de celebrarea bicentenarului Muzeului Brukenthal din Sibiu, este o glosă asupra relativității. Depozitul de fapte, gânduri și aspirații ale omului modern, este ciclic impactat de viteza cu care informația se perimează. În lipsa unor repere stabile, în care consumul informațional excesiv scapă de sub un minim control valoric, relația noastră cu contextul tinde să devină un set de reacții, generate de o acumulare de informație perisabilă, efemeră.

 

Miercuri, 4 Octombrie, la ora 12:00, la Muzeul de Artă Contemporană, Str. Tribunei, Nr. 6, Sibiu, va avea loc deschiderea expoziției intitulate Efemer, de Florica Prevenda.

Marius GHEORGHIU

 

Secţia Educaţie, Marketing şi Comunicare

MUZEUL NAŢIONAL BRUKENTHAL

Piaţa Mare nr 4 -5

550163 Sibiu

ROMANIA

tel: (+4) 0269 217691

fax: (+4) 0269 211545

E-mail: marius.gheorghiu@brukenthalmuseum.ro

Web site: www.brukenthalmuseum.ro

Detalii

Începe:
4 octombrie, 2017
Se termină:
5 noiembrie, 2017
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Contemporană – Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Str. Tribunei, Nr. 6
Sibiu, Sibiu Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare