Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: expoziție de grafică pe tema spațiului arhitectural tradițional românesc

26 June, 2011

Complexul Național Muzeal ASTRA, impreuna cu studenții Facultații de Arhitectura “ G.M. Cantacuzino” din Iași, organizeaza o expoziție de grafica pe tema spațiului architectural tradițional romanesc.
Vernisajul expoziției va avea loc duminica 26 iunie, ora 11, in Pavilionul de la intrarea in incinta Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Studenții ieșeni se afla in Muzeul in aer liber in scopul realizarii unui stagiu de practica profesionala, acesta fiind cel de-al șaselea stagiu organizat in muzeul nostru. In viziunea lor, arhitectura romaneasca actuala se caracterizeaza printr-o multitudine de forme importate, ce iși gasesc cu greu locul in peisajul socio-cultural autohton. Raportarea la filonul tradiției, in opoziție cu imprumutul de forme straine, genereaza legitimitatea demersului architectural autentic.
In acest context, practica studenților arhitecți in cadrul Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului iși pune amprenta asupra implinirii lor ca viitori arhitecți și reprezentanți ai valorilor tradiționale.
Expoziția pe care v-o propunem cuprinde lucrarile grafice realizate pe parcursul stagiului de practica. Expozitii similare au fost organizate si in anii trecuti, o parte din lucrarile grafice fiind incluse intr-un catalog de specialitate editat la Iasi.

…….
Ovidiu Baron

Sef Serviciul Marketing, Turism, Pedagogie Muzeala
Complexul National Muzeal ASTRA
Tel: +40 269 21 80 40 Fax: +40 269 21 80 60
Mobil: 0756 085 773
www.muzeulastra.rowww.muzeulastra.com

Details

Date:
26 June, 2011
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Complexul Național Muzeal “ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11 - 12
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.