Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: În această săptămâna, Lidl aduce Muzeului Cămărilor Românești la Muzeul Naţional Brukenthal

26 septembrie, 2017 - 29 octombrie, 2017

De joi, 26 octombrie, până duminică, 29 octombrie, sibienii sunt invitați să descopere poveștile celor mai reprezentative preparate autohtone, la Muzeul Cămărilor Românești. Orașul Sibiu va găzdui primul muzeu culinar de tip pop-up care arhivează și descrie evoluția preparatelor cu specific românesc, la Muzeul Naţional Brukenthal, primul muzeu deschis publicului din Sud – estul Europei. Acesta a fost inspirat de călătoria Căutătorilor de Cămări – Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits – care au ajuns în toate regiunile țării, pentru a gusta preparatele originale înscrise de români pe https://surprize.lidl.ro/cautatoriidecamari.

După București și Timișoara, Muzeul Cămărilor Românești își va deschide porțile în această săptămâna în Sibiu, în incinta Muzeului Naţional Brukenthal oferind vizitatorilor o incursiune în diversitatea de gusturi și rețete ale preparatelor specifice românești. Conceptul unic al primului muzeu culinar de tip pop-up a fost inspirat de varietatea de arome autentice descoperite de echipa Lidl în cămările a zeci de români care și-au înscris cele mai gustoase rețete originale în competiția Căutătorii de Cămări. În urma jurizării din marea finală, preparatul câștigător va ajunge pe rafturile magazinelor Lidl din întreaga țară, ca parte a gamei de produse Cămara Noastră.

Incursiunea în gastronomia cu specific românesc a inspirat Lidl în crearea Muzeului Cămărilor Românești, ce ilustrează evoluția preparatelor reprezentative autohtone, specifice fiecărei regiuni din țară.

„Inițial am pornit la drum împreună cu Căutătorii de Cămări cu gândul să identificăm acel preparat tradițional românesc, cu o rețetă unică și gustoasă, care merită să ajungă pe mesele tuturor românilor prin intermediul gamei Cămara Noastră, de la Lidl. Dar în periplul nostru am găsit atât de multe povești frumoase, o atât de mare diversitate de gusturi și de combinații, încât ne-am gândit să le adunăm pe toate în Muzeul Cămărilor Românești. Acesta aduce în prim-plan istoria preparatelor iconice românești, într-un mod surprinzător: un muzeu culinar de tip pop-up. Și călătoria nu se termină aici”, a declarat Cristina Hanganu, Director de comunicare și CSR, Lidl România.

Muzeul Cămărilor Românești va integra două zone principale: zona de muzeu și zona de degustare. În prima zonă din cadrul Muzeului Cămărilor Românești, vizitatorii sunt așteptați cu poveștile ilustrate ale preparatelor din fiecare regiune din România, într-un decor ce include o serie de exponate tematice supradimensionate. Tot aici, vizitatorii vor descoperi reproduceri ce descriu modul în care a evoluat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie. Turul include și popasul în Galeria de Arome, oaspeții având parte de surprize și provocări la tot pasul. În cea de-a doua zonă, vizitatorii vor putea gusta un meniu special creat de Lidl, cu produse din gama Cămara Noastră.

După ce și-a deschis porțile în București și în Timișoara, iar acum, în Sibiu, Muzeul Cămărilor Românești va ajunge și în Cluj-Napoca între 09 – 12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor. Pentru a se bucura gratuit de turul asigurat de ghizi specializați, atât în Sibiu, cât și în Cluj-Napoca, toți cei interesați trebuie să se înscrie pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra.

Toate detaliile referitoare la campanie pot fi consultate în regulamentul disponibil aici.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați:

www.lidl.ro

www.surprize.lidl.ro

Facebook Lidl Romania

Instagram @LidlRomania

Twitter Lidl Romania

 

Details

Start:
26 septembrie, 2017
End:
29 octombrie, 2017
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Lidl România

Venue

Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Piața Mare, Nr. 5
Sibiu, Sibiu 550163 Romania
+ Google Map
View Venue Website