Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Intrare liberă, dacă vii în costum tradițional, + o reunire a Șezătorilor din România – așa sună, pe scurt, ce vă oferă Muzeul ASTRA în Ziua Costumului Tradițional din România!

8 May

Intrare liberă, dacă vii în costum tradițional, + o reunire a Șezătorilor din România – așa sună, pe scurt, ce vă oferă Muzeul ASTRA în Ziua Costumului Tradițional din România!
🗓Duminică, 8 mai 2022 ⌚Între 10-16 📍Muzeu ASTRA
🆓Duminică, 8 mai 2022, de Ziua Costumului Tradițional din România, intrarea este gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular complet (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă).
ℹ️ La Gospodăria pastorală din Poiana Sibiului, monument expus în Muzeul în aer liber, va avea loc o prelegere despre evoluția costumului tradițional spre costum national. Gazdă va fi muzeograful Elena Găvan, care va prezenta publicului trei costume cu tipologie diferită, dar toate încadrate între sfârșitul secolului al XIX – lea și anii`30 ai secolului al XX- lea. Costumele respective sunt specifice Văii Hârtibaciului și Mărginimii Sibiului, iar dialogul + prezentarea vor începe de la ora 11.
Tot la ora 11.00, 5 grupuri de doamne membre în șezători din Avrig, Maramureș, București, Dobrogea și Basarabia-Chișinău se vor strange la Biserica din Bezded, unde vor încânta audiența cu pricesne. Va fi, practic, Reunirea Șezătorilor din România.
📝Programul Reunirii Șezătorilor din România în Ziua Costumului la Muzeul ASTRA va fi următorul:
– ora 11 – Biserica din Bezded – cântare de pricesne
– după slujbă, deplasare la gospodăria din Călinești-Berbești (grupul din Maramureș este din Călinești)
– prezentarea zonei morilor de vânt și a gospodăriilor din Dobrogea, alături de membrele din Șezătoarea Dobrogea
☝️ Salvați data sau ,,save the date”, cum zic englezii 😉
✔ Vă așteptăm pe la noi!

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Pădurea Dumbrava
Str. Pădurea Dumbrava (Calea Răşinari) nr. 16
Sibiu, Sibiu 550399 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.