Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu: Muzeul ASTRA deschide sezonul estival

19 aprilie, 2008 - 20 aprilie, 2008

În data de 20 aprilie, C.N.M. “ASTRA” deschide oficial sezonul estival pentru Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentul va fi marcat printr-un târg, organizat în perioada 19-20 aprilie, prin inaugurarea unor noi monumente arhitecturale, precum şi prin realizarea unor noi machete în zona destinată copiilor.

 

Târgul de Florii, celebrând Intrarea Domnului în Ierusalim, va fi localizat pe aleea din faţa Bisericii din Bezded şi se va deschide sâmbătă, 19 aprilie, la ora 11,00. Duminică, între orele 9,00 şi 12,00, va fi organizată Slujba de Florii la Biserica din Bezded, iar, de la ora 16,00, un Sf. Maslu la Biserica din Dretea.

Participanţii vor avea ocazia să asiste pe viu la demonstraţii de încondeiat ouă şi de pictat icoane. Vor fi prezenţi premianţii Festivalului Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, în frunte cu organizatorul acestuia, primarul comunei, domnul Gheorghe Tomoiagă. Dintre pictorii de icoane pe lemn invitaţi, îi menţionăm pe Lucia Nica (Sibiu), Marilena Suciu (Alba), Maria Milea (Sibiu), Vasile Pomeran (Sibiu). De asemenea, vor fi prezenţi pictori de icoane pe sticlă, Nicolae Munteanu (Cugir), Rodica Berghezan şi Ana Negoiţă (Sibiu), precum şi grupuri de copii: o delegaţie de la şcoala din Cincu, coordonată de Sorin Suciu (nepotul celebrului iconar Nicolae Suciu) şi alta din Victoria, coordonată de doamna învăţătoare Gabriela Smădu.

După 20 aprilie, Muzeul va putea fi vizitat între orele 10-18 (în zilele de sîmbătă şi duminică până la ora 20,00), urmând ca din luna mai programul să fie extins până la ora 20,00 pentru toate zilele săptămânii.

Vor fi deschise toate porţile Muzeului: cele de pe Calea Răşinarilor (Poarta Principală, cea de la Hanul din Tulgheş şi cea de la Vila Diana), poarta de la Cacova şi cea dinspre Grădina Zoologică. Cu acest prilej, va fi reamenajată aleea de pe malul lacului (înspre poarta de la Cacova), denumită simbolic Aleea Elevilor. Se construiesc bănci şi sunt în curs de desfăşurare lucrările de reparaţie a aleii.

În zona Etno-Tehno Parc au fost realizate noi machete ale unor instalaţii hidraulice, precum şi jucării mecanice, realizate de domnul Mircea Lac. Acestea vor fi funcţionale şi vor oferi un şi mai bogat material de studiu elevilor care vor să cunoască funcţionarea mecanismelor hidraulice pre-industriale româneşti.

Va fi inaugurat un nou monument: Gospodăria de prelucrare a chihlimbarului, de la Colţi (Buzău), finisată în această perioadă. Alte monumente, din sectoarele de lemn, olărit şi textile, sunt în curs de reamenajare (sunt refăcute în principal interioarele acestora). Este vorba de monumente ca: Gospodăria de spătar de la Râşculiţa, Gospodăria de straie de la Tilişca sau Gospodăria de prelucrare a lânii de la Poiana Sibiului. Vor fi inaugurate şi alte două gospodării de olari: Casa Veche şi Casa Nouă de la Găleşoaia.

 

 

Ovidiu Baron

Responsabil PR

C.N.M. ”ASTRA” – Sibiu

Detalii

Începe:
19 aprilie, 2008
Se termină:
20 aprilie, 2008
Eveniment Category:

Organizator

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Complexul Național Muzeal „ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11 - 12
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare