Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Muzeul ASTRA organizează în perioada 2 – 5 noiembrie 2022 a XI-a ediție a sesiunii de comunicări Marketingul și educația în muzee. Tema din acest an este ,,Utilizarea tehnologiei și creșterea gradului de interactivitate a proiectelor muzeale”.

2 November - 5 November

Marketingul și educația în muzee
🗓2 – 5 noiembrie
📍Pavilionul Muzeal Multicultural / Muzeul ASTRA
ℹMuzeul ASTRA organizează în perioada 2 – 5 noiembrie 2022 a XI-a ediție a sesiunii de comunicări Marketingul și educația în muzee. Tema din acest an este ,,Utilizarea tehnologiei și creșterea gradului de interactivitate a proiectelor muzeale”.
La ,,Marketingul și educația în muzee” , ediția a XI-a, participă 40 de specialiști în domeniul educației muzeale și marketingului cultural. Aceștia reprezintă 20 de instituții culturale și universități din România.
✔Lucrările vor fi susținute în zilele de 3 și 4 noiembrie 2022, în sistem hibrid și vor urmări direcții de studiu precum: creșterea accesului tuturor categoriilor de vârstă la valorile culturale; metode și tehnici de punere în valoare a patrimoniului; utilizarea tehnologiei pentru accesibilizarea patrimoniului; competențe cheie în educația muzeală; creșterea vizibilității proiectelor muzeale, utilizarea resurselor, parteneriate.
Timp de 4 zile, vor fi organizate 3 workshopuri dedicate tuturor participanților la această conferință de prim plan. Este vorba despre ,,Educația prin platforma Etno Tehno Parc”, ,,Activități semi-asistate, neasistate și utilizarea codurilor QR în programele de educație muzeală” și Proiecte de valorificare a patrimoniului prin utilizrea tehnologiei VR. Zeci de specialiști vor fi alături de noi în această perioadă pentru a prezenta și reprezenta activitatea de cercetare și proiectele susținute cu și pentru public.
Evenimentul va avea loc în Pavilionul Muzeal Multicultural, la intrarea principală din Muzeul ASTRA.

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Pădurea Dumbrava
Str. Pădurea Dumbrava (Calea Răşinari) nr. 16
Sibiu, Sibiu 550399 Romania
+ Google Map
View Venue Website