Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Sibiu: ,,Poștă, timbre și clasoare”. Expoziția prezintă mărci poștale românești din anul 1885, până în prezent, într-un cadru de epocă al unui oficiu poștal de la sfârșitul secolului al XIX-lea din mediul rural, ce este alcătuit din biroul funcționarului public și cel al telegrafistului.

Avem facebook, Insta , mess, what`s up… Avem de toate, dar … comunicăm? Oare? Noi spunem că da, iar asta se întâmplă datorită unor vizionari care în trecut au încurajat acest element simplu – comunicarea – dar greu de înțeles, încă, pentru mulți dintre noi. Tocmai pentru a înțelege vom pune în scenă la Muzeul ASTRA o expoziție care vă va face cunoștință cu un telegraf Morse, prin care veți putea transmite și imprima (nota bene!) mesaje 😉 Mai avem și niște timbre vechi, de toată frumusețea, ele fiind un fel de ,send friend request” la schimb în trecut 🙂
✔ ,,Poștă, timbre și clasoare” – o colecție personală marca Răzvan Cândea (student) și prieten al Muzeului ASTRA
📅 7 – 22 august
⌚10:00 – 18:00
📍Locația: Muzeul în aer liber, zona Etno Tehno Parc, Cămin cultural Școala din Ticera.
ℹ️ Expoziția prezintă mărci poștale românești din anul 1885, până în prezent, într-un cadru de epocă al unui oficiu poștal de la sfârșitul secolului al XIX-lea din mediul rural, ce este alcătuit din biroul funcționarului public și cel al telegrafistului. Vizitatorii dornici de a cunoaște mai multe despre începuturile filateliei pe teritoriul României actuale, vor putea afla cum timbrele au îmbunătățit sistemul de transport al poștei, dar și metodele de oprire a falsificării acestora.
📨 În cadrul expoziției se află și un telegraf cu fir ce va putea fi folosit de vizitatori pentru transmiterea mesajelor prin impulsuri electrice cu ajutorul codului Morse. Aceștia vor putea transmite mesaje către o replică a unei imprimante telegrafice, construită de Răzvan Cândea, care le va imprima pe o fășie îngustă de hârtie.

Details

Start:
7 August, 2021
End:
22 August, 2021
Event Category:

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Pădurea Dumbrava
Str. Pădurea Dumbrava (Calea Răşinari) nr. 16
Sibiu, Sibiu 550399 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *