Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Sibiu: Țăranul român de la Război la Unire

8 septembrie

Țăranul român este personajul principal al evenimentelor care au generat actul unirii de la 1918. Oltean, ardelean, moldovean, dobrogean, moț, muntean sau indiferent de zona de proveniență, ȚĂRANUL ROMÂN a luptat și, în dese rânduri, și-a dat viața pentru idealul de care noi ne bucurăm în prezent: libertatea.

Prin aceste animații culturale pe care le vom organiza sâmbătă, 8 septembrie 2018, noi, Muzeul ASTRA, ne dorim ca toți vizitatorii să înțeleagă sacrificiul depus de țăranul român pentru Marea Unire.

În cadrul programului Țăranul român de la Război la Unire, 18 meșteri tradiționali vor pune în scenă ateliere interactive de țesut, împletit paie, olărit, confecționat textile și obiecte artizanale și multe altele!
De asemenea, aici se vor realiza ateliere gastronomice care vor ilustra alimentația din perioada Războiului. Comunitatea din Sadu va pregati bulz ardelenesc la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Țăranul român de la Război la Unire este o inițiativă derulată prin Programul Centenar, finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Departamentul Identitate Națională – România Centenară.

Totodată, Țăranul român de la Război la Unire face parte din agenda evenimentului Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu 2018, în care Muzeul ASTRA are calitatea de partener.

Rămâneți conectați pe acest event și pe pagina Muzeului ASTRA pentru a afla mai multe detalii despre program.

Între timp, GOING & SHARE!

Ministerul Culturii și Identității Naționale Departamentul Identitate Națională – România Centenară Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși – Sibiu 2018

Leave A Comment