Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Târg de vară & Atelier de preparat verzare, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

9 July, 2021 - 11 July, 2021

✔Târg de vară & Atelier de preparat verzare
📅 Data: vineri, 9 iulie 2021 ⌚ între orele 10-16
📍 Loc de desfășurare: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, gospodăria de oier transhumant, provenită din Rășinari și gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos.
ℹ Târgul de vară reunește 9 producători tradiționali din Rășinari, Sebeșu de Jos și împrejurimi, care vor pune la vânzare produse făcute după rețete sau după inspirația dată de viața tradițională a satului de altădată. Vizitatorii vor putea achiziționa produse apicole, ceară de albine și produse făcute din aceasta, țesături și haine cu motive tradiționale, produse din lapte de oaie, dulcețuri, siropuri și zacuscă, legume proaspete, dar și împletituri din răchită: coșuri și corfițe. În cadrul evenimentului se va desfășura și un atelier de preparare a verzarelor, un produs emblematic pentru comuna Rășinari. Povestea verzarelor va fi spusă chiar de rășinărene, verzarele fiind plăcinte cu brânză și mărar pe care rășinărenii le pregătesc o singură dată pe an, de Rusalii. În cadrul atelierului, vizitatorii vor putea să se implice în prepararea acestora.
📄Evenimentul face parte din programul cultural de punere în valoare a noului circuit expoziţional dezvoltat în cadrul proiectului Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generaţie în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, APELUL Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate.

Details

Start:
9 July, 2021
End:
11 July, 2021
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/muzeulastrasibiu/posts/1179162742511528

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Pădurea Dumbrava
Str. Pădurea Dumbrava (Calea Răşinari) nr. 16
Sibiu, Sibiu 550399 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.