Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Târgul Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica decorativă şi utilitară din zona Sibiului

17 iulie, 2019 - 21 iulie, 2019

Muzeul ASTRA organizează în perioada 17-21 iulie 2019, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Târgul Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica decorativă şi utilitară din zona Sibiului, ediţia a VII-a.

Manifestarea abordează un altfel de târg al olarilor, dezvoltând un concept inovator de derulare a unui târg cu ateliere interactive de olărit şi de gătit, ateliere experimentale de ardere a ceramicii şi a unei conferinţe, cu implementarea unei tematici prestabilite, ceramica decorativă şi utilitară din zona Sibiului.

De ce un „altfel de târg”? Pentru că Muzeul ASTRA îi provoacă pe olari să părăsească zona de confort a standului de vânzare a produselor cerute de piaţă şi îi îndrumă să se documenteze în colecţii muzeale pentru a realiza o ceramică după modelul unor centre inactive astăzi, pe specialişti să abordeze colecţiile vechi şi să le readucă la actualitate, pe publicul vizitator să cunoască beneficiile gătitului în vase de lut bine arse.

Olari din România, Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale.

Vă așteptăm!

Details

Start:
17 iulie, 2019
End:
21 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra din Pădurea Dumbrava
Str. Pădurea Dumbrava (Calea Răşinari) nr. 16
Sibiu, Sibiu 550399 Romania
+ Google Map
View Venue Website