Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: The fading story of chimera – expoziție de pictură semnată de artiștii Kudor Duka István și Cristian Lăpușan, la Muzeul de Artă Contemporană

6 May - 29 May

The fading story of chimera – expoziție de pictură semnată de artiștii Kudor Duka István și Cristian Lăpușan, la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu
Vernisaj: Vineri, 6 mai la ora 15: 00
Kudor Istvan Duka și Cristian Lăpușan, ambii pictori, vă așteaptă la Sibiu cu un proiect expozițional ce reunește, fără a fi antagonice, două viziuni diferite materializate într-un subiect comun: portretul.
Avem pe de-o parte expresionismul gestului pictural din lucrările lui Kudor Duka István, unde suprafețele generoase ale pânzelor și forța cu care a fost aplicată tușa sunt cele care duc, în fine, la întruchiparea unui portret aflat la limita de a fi sublimat în arhetip; și în perspectivă diametral opusă avem figuri și materialități redate realist de către Cristian Lăpușan: scenografii ale universului citadin pe care vom avea senzația că le-am mai văzut și că am împărțit cândva aceleași intimități.
Un soi de poveste sedimentată în mentalul colectiv, dar al cărui început puțini și-l mai amintesc, „The fading story of chimera” este întocmai o narațiune consacrată a posibilităților de reprezentare plastică și de expresie a figurii umane/ portret. Rămâne doar să parcurgem expoziția pentru a-i afla deznodământul: mai este figura umană „măsură a tuturor lucrurilor”? sau doar o altă himeră ?
**Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu, strada Tribunei nr.6, în perioada 6 – 29.05.2022, de miercuri până duminică în intervalul orar 9:00 – 17:00 (ultimul bilet putând fii achiziționat la 16:30).

Details

Start:
6 May
End:
29 May
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/2260401824110684/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Contemporană – Muzeul Național Brukenthal – Sibiu
Str. Tribunei, Nr. 6
Sibiu, Sibiu Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.