Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu: Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului

17 iunie, 2018

EVENIMENT: Târgul comunităţilor rurale, ediţia a XII-a

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului cu participarea comunităţii din Roșia, judeţul Sibiu

DATA: 17 iunie 2018

LOCATIA: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Târgul de țară

INTERVAL ORAR: intre orele 10-16

 

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Hârtibaciului este al doilea eveniment din anul acesta desfăşurat în cadrul programului Târgul de ţară, sub egida Anului European al Patrimoniului. Prin initiative de acest gen, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, promovează şi susţine produsele şi cultura gastronomică tradiţională din satul românesc. La ediția de duminică, 17 iunie 2018, comuna Roșia se va afla în centrul atenției.

 

,,Comuna Roșia vine la Muzeul ASTRA cu tradiția ei culinară specifică, prin pregătirea de mâncăruri și produse tradiționale, dar și prin prezentarea de obiceiuri și dansuri specifice zonei. De aici vor veni gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori. Ansamblul de dansuri populare al Asociației Elijah vor prezenta dansuri specifice zonei Văii Hârtibaciului, acompaniați de Ansamblul de acordeoniști, din cadrul aceleiași asociații. De asemenea, ansamblul „Veselijah” format din 14 elevi din satul Nou, din cadrul Școlii de muzică al Centrului Social Casa Thomas, sub conducerea profesorului Adrian Grecu, vor interpreta piese de muzică populară românească, țigănească, lăutărească și clasică. Grupul folcloric din satul Daia, format din copii în vârstă de 10 ani și solista vocală Gîjulete Melania, din același sat, vor interpreta cântece populare specifice zonei.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA

 

Producătorii veniți de pe Valea Hârtibaciului vor aduce la Târgul de țară preparate ca: hencleș, plăcinte, brânzeturi, pâine de casă, țuică de casă, miere și alte produse apicole. Totodată, meșterii din comuna Roșia (dogar, fierar, confecționat măturoaie și confecționat costume populare) vor răspunde la întrebările vizitatorilor interesați de aceste meșteșuguri. 50 de creații artistice pictate pe lemn de către 20 de copii cu vârste între 9 și 16 ani vor fi expuse la Târgul de țară, iar aceste lucrări fac parte din proiectul de art-terapie „Colorăm destine” al Asociației Elijah.

 

 

Info text: Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA

 

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

Tel.: 0721579684

Detalii

Dată:
17 iunie, 2018
Categorie Eveniment:

Organizator

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Complexul Național Muzeal „ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11 - 12
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare