Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: “Ziua Pământului” sărbătorită la Muzeul “ASTRA”

22 April, 2008

Vă aşteptăm, cu mic, cu mare, marţi, 22 aprilie, începând cu ora 10, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pe platoul Etno Tehno Parc, unde veţi descoperi tainele planetei noastre şi modalitatea prin care putem contribui cu toţii la “sănătatea” ei, care înseamnă, în acelaşi timp, şi sănătatea noastră, a tuturor.

 

Data de 22 aprilie a fiecărui an marchează aniversarea naşterii mişcării moderne a interesului pentru mediul înconjurător (1970). Într-o lume în veşnică mişcare şi cauzatoare de poluare, a fost sărbătorită, pentru prima dată, Ziua Pământului. Întemeietorul ei a fost Gaylord Nelson, apoi un senator american din Wisconsin, care a propus primul protest naţional legat de protejarea mediului înconjurator. Pe 22 aprilie 1970, 20 de milioane de americani, au ieşit pe străzi, parcuri sau în amfiteatre pentru a protesta în favoarea unui mediu înconjurător mai stabil şi mai sănătos.

Complexul Naţional Muzeal “ASTRA” se alătură celor care celebrează această zi semnificativă şi organizează, în colaborare cu organizaţia studenţească AIESEC – filiala Sibiu, un atelier-lecţie deschisă cu tema “Ziua Pământului – pentru un mediu înconjurător mai curat”. Totodată, în timpul “lecţiei” vom prezenta vizitatorilor noştri o micro-expoziţie cu obiectele pe care elevii claselor I – VIII din şcolile sibiene le-au construit din materiale reciclabile.

 

 

Eliza Penciu

Muzeul “ASTRA”

 

 

Mentionez ca evenimentul dureaza 1 zi.

 

Va multumesc

 

Details

Date:
22 April, 2008
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Complexul Național Muzeal “ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11 - 12
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Google Map
View Venue Website