Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sibiu: Ziua Sugarului la Muzeul ASTRA

7 iulie, 2019

Ziua Sugarului este o sărbătoare dedicată vizitatorilor mari și mici, care a debutat pe data de 1 iulie 2006. Anul acesta evenimentul organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Ca în fiecare an, Ziua Sugarului are loc în prima duminică a lunii iulie, între orele 10 și 18, la Etno Tehno Parc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Muzeul ASTRA va fi, în această zi specială, ținta tuturor familiilor tinere și nu numai. Așteptăm să ne fie alături la Ziua Sugarului părinți cu sugari, bunici, chiar străbunici și alte rude: frățiorii, respectiv surioarele mai mari ale bebelușilor, nași și nașe, unchi și mătuși, veri și verișoare. Activitățile din program sunt premiate de partenerul oficial al evenimentului: Bella Happy și sponsorul principal, PETIT BEBE, dar și de către ceilalți sponsori. Ziua Sugarului este dedicată, în primul rând, copilaşilor cu vârste cuprinse între o zi şi doi ani pentru care vom organiza concursurile: Cross-ul Bebe, pe mochetã (de-a buşilea), Cross-ul Bobocel, Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel. Pentru mămici şi tătici pregătim un program special alcătuit din concursuri instructive, distractive și gustoase: MămicaȘtieTot și Tăticul Priceput, prin intermediul atelierulului RAWissima „Viața are gust și fără zahăr”. În completare, Asociațiile Mâini Unite – din dragoste pentru copii și Sprijin pentru Mame vor pune la dispoziția mamelor care alăptează un cort special amenajat în acest scop și va oferi consiliere specifică, prin consilierul în alăptare, Corina David, dar și Consiliere psihologică în Parenting și Specificul etapelor de dezvoltare ale copiilor, prin intermediul psihologului Oana Vasiu. După terminarea concursurilor din prima parte a zilei, între orele 13:15 și 13:45, vă invităm să participați la discuția informativă și interactivă: Tehnici de bază în acordarea Primului Ajutor, cu siguranță, un subiect deosebit de important și interesant pentru tinerii părinți, susținut cu profesionalism de Magdalena Drăgan, Trainer și Coach la Mămici la Superlativ.ro.
Centrul de învățare a limbii engleze Helen Doron English va organiza, şi în acest an, diverse ateliere de creație, activităţi şi jocuri în limba engleză, punctul forte din programul lor constituindu-l prezentarea interactivă a cursurilor în limba engleză pentru bebeluşi și gimastica de dimineața și de după-amiază, 10.00: Let’s stretch! Good morning exercise – activități de înviorare, mișcare și dans și 15.30-16.00: Colours and fun! – activități de asociere și diferențiere culori și forme, dezvoltarea capacității de concentrare, iar Learn with Music Sibiu va invita copilașii pe Mocheta cu Instrumente Muzicale…de Percuție! Pentru micuții vizitatori vom avea pregătite și două animații speciale neasistate: Panoul SENZORIAL, al noilor experiențe, și Curcubeul Buclucaș, de recunoaștere și sortare a culorilor, Picto’BEBE, Covorul „ROȘU” al Sugarilor va asigura, pentru eternitate, celebritatea bebelușului care va folosi culorile pentru a-și amprenta mânuțele și piciorușele, într-o veselie generală.

Agenția Națională ANTIDROG, colaborator al Muzeului ASTRA și al Zilei Sugarului, va veni cu activităţi specifice de prevenire a consumului de droguri legale şi ilegale, de substanţe noi cu efect psihoactiv, denumite generic „etnobotanice”, şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos ce va implica un grad mărit de responsabilitate civică.

Intrarea va fi gratuită pentru copiii cu vârsta de până la trei ani și un însoțitor! Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
7 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
View Organizer Website

Venue

Complexul Național Muzeal „ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11 - 12
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Google Map
View Venue Website