Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sighişioara: “LUMINIŢE VII ÎN CETATEA MEDIEVALĂ SIGHIŞOARA” în “Noaptea muzeelor”

17 May, 2008 - 18 May, 2008

Muzeul de Istorie Sighisoara organizeaza in parteneriat cu Municipiul Sighisoara (Primaria) evenimentul „Noaptea muzeelor”

Titlul evenimentului :”LUMINITE VII IN CETATEA MEDIEVALA SIGHISOARA”

Descrierea evenimentului : In noaptea de 17-18 mai 2008 comunitatea sighisoreana va fi asteptata la Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas pentru o vizita neconventionala, fapt inedit la Sighisoara. Pe stradutele inguste care urca din Orasul de Jos spre Cetate, pe sub portile de intrare de sub Turnul cu Ceas, va avea loc o procesiune formata din copiii gradinitelor sighisorene, imbracati in costume fosforescente purtand cu ei lanterne. Din balconul Turnului cu Ceas, copiii vor saluta vechiul burg. O expozitie de pictura si creatii ale naturii :”NATURA NEOBSERVATA” a artistei V.Deghi Eva se va vernisa in sala de expozitii temporare a muzeului. Pentru a crea o atmosfera speciala si in imediata vecinatate a Turnului cu Ceas, fanfara orasului Sighisoara va sustine toata noaptea un recital, iar in Piata Muzeului va avea loc un spectacol de teatru-dans „Moartea Alba” sustinut de trupa de teatru amatori sighisoreni. Intre orele 20,00 si 1,30 se vor desfasura spectacole stradale cu mimi si monologuri.

Scopul evenimentului : crearea unui cadru neconventional de cunoastere a muzeului

Grupurile tinta: comunitatea locala (elevi, profesori, pensionari) , agentiile de turism care organizeaza circuite in care este inclusa Sighisoara in aceasta perioada, mass media locala si judeteana, tursitii.

Locul si data desfasurarii: Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas, Expozitia de Arme medievale, Camera de tortura, spatiul din Piata Muzeului, in data de 17-18 mai, intre orele 20,00 si 2,00.

 

Bibliograf-comunicare sociala si relatii publice

Florina Hent

 

Details

Start:
17 May, 2008
End:
18 May, 2008
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

Muzeul de Istorie Sighișoara

Venue

Muzeul de Istorie Sighișoara
Piața Muzeului nr. 1
Sighișoara, Mureș 545400 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.