Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Simpozionul „1 Decembrie – Ziua Națională a României” luni, 28 noiembrie 2022, de la orele 13, la Muzeul de Istorie Roman, str. Cuza Vodă, nr. 36 (Casa Nevruzzi).

28 noiembrie, 2022

Celebrarea evenimentului istoric din decembrie 1918, act de o deosebită importanţă istorică, reprezintă pentru fiecare român o datorie de onoare. Apropierea prin cunoaştere şi sensibilitate de acest subiect din trecutul nostru istoric este stimulată de instituţia muzeală, păstrătoare a mărturiilor legate de istoria naţională şi locală, prin organizarea activităţilor puse în folosul publicului.

Activitatea se adresează, în primul rând, elevilor şi profesorilor din şcolile şi liceele romaşcane. În #programul simpozionului sunt propuse ̆:
➡Armata română şi Marea Unire de la 1918 (autor: istoric militar Sorin Grumuş din partea Asociaţiei Cultural – Ştiinţifice Urbana),
➡Medici romaşcani în slujba războiului de întregire (autor: muzeograf Iulia Butnariu, ➡Muzeul de Istorie Roman – Complexul Muzeal Naţional Neamţ),
Regina Maria şi Marea Unire (autor: profesor Mihaela Grapă, Colegiul Naţional „Roman – Vodă”) şi
➡Centenarul Încoronării de la Alba Iulia (autor: profesor Monica Pescaru, de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman).
Vă așteptăm cu drag!

Organizator

Complexul Muzeal Național Neamț

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie Roman- Complexul Muzeal Județean Neamț
Str. Cuza Vodă, nr. 10 și 26
Roman, Neamț 611009 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare