Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Simpozionul Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic” Ediția a II-a, Mănăstirea Pângărați (Neamț)

19 mai - 20 mai

Simpozionul Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic”

Ediția a II-a, Mănăstirea Pângărați (Neamț)

 

Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași este partener în derularea celei de-a II-a ediții a Simpozionului Național „Istorie și patrimoniu ecleziastic”, organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor, Mănăstirea Pângărați (Neamț), în perioada 19 – 20 mai 2023.

La evenimentul de deschidere, care va avea loc vineri, 19 mai 2023, de la ora 11.00, participă: arhim. Petroniu Marin, stareț al Mănăstirii Pângărați; dr. Senica Țurcanu, șef al Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, Costică Asăvoaie, arheolog la Muzeul de Istorie a Moldovei; prof. Carmen Muraru, director, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Pângărați. Cu această ocazie, va avea loc lansarea revistei „Acta Pangratia. Istorie și patrimoniu ecleziastic”, prezentată de prof. Costin Clit, de la Colegiul Național „Cuza Vodă”, Huși.

Manifestarea științifică reunește la Mănăstirea Pângărați specialiști de marcă din România și Republica Moldova, care activează în muzee, arhive, universități, biserici sau diferite institute de cercetare. Încă de la prima ediție (mai 2022), simpozionul a propus tuturor celor interesați o tematică generoasă, care acoperă întreg spectrul de preocupări științifice aflate în conexiune cu istoria și patrimoniul ecleziastic, mobil sau imobil.

Manager Interimar,

Drd. Valentina Druțu

Şef Secție Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

 

 

 

Detalii

Începe:
19 mai
Se termină:
20 mai
Eveniment Category:

Organizator

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal Național „Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare