Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sinaia: ateliere de arhitectură pentru muzeografi

22 octombrie, 2012 @ 00:00 - 25 octombrie, 2012 @ 00:00 EEST

Expo design – ateliere de arhitectură pentru muzeografi

Vrei să-ţi îmbunătăţeşti cunoştinţele şi abilităţile despre relaţia spaţiu – obiect, iluzia spaţiului, obiecte mari în săli mici, obiecte mici în săli mari, jocul volumelor, relaţia lumină-umbră, lumină artificială vs. lumină naturală, selecţia obiectelor în funcţie de spaţiu, culoarea în relaţia cu obiectele şi spaţiul de expunere, raportul texte-obiecte, rolul şi locul imaginii în mişcare (video), raportul bidimensional-tridimensional şi multe altele!

Dacă ai experienţă în organizarea de expoziţii, vino la Sinaia, în perioada 22-25 octombrie, cu schiţele sălii de expoziţii temporare din muzeul tău, cu poze după obiectele pe care vrei să le expui şi experţii noştri în arhitectură şi design te vor ajuta să-ţi construieşti un portofoliu. Acesta va fi expus la sfârşitul proiectului nostru într-o expoziţie itinerantă.

Proiectul nostru este finanţat de AFCN, şi este coordonat de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură în parteneriat cu Muzeul Casa Mureşenilor Braşov şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe. Noi urmărim revitalizarea modului de expunere a patrimoniului, prin crearea unui context de învăţare prin care muzeografii cu atribuţii în organizarea de expoziţii vin în contact cu experţi arhitecţi şi designeri.

Atelierele din cadrul proiectului Expo design pornesc de la conceptul de bază al unei expoziţii temporare şi subliniază importanţa ambientului şi atmosferei create prin concepte de arhitectură şi design, astfel încât vizitatorul să fie atras şi să revină la muzeu. În cele 4 zile de atelier vor fi abordate următoarele subiecte: tipologia sălilor de expoziţie, tipuri de obiecte, traseul in expoziţie, jocul volumelor, raportul texte obiecte, combinarea materialelor suport – lemn, pânză, metal, culoarea în relaţie cu obiectele şi spaţiul de expunere, raportul bidimensional-tridimensional şi nu în ultimul rând tipuri de iluminare, relaţia lumină-umbră.

Toate aceste concepte vor fi aplicate pe un studiu de caz al unei expoziţii itinerante pentru care participanţii vor face adaptarea modului de expunere in funcţie de sălile disponibile. La final, fiecare participant va realiza planul de expunere al unei expoziţii proprii pornind de la schema sălii şi de la pozele obiectelor de muzeu, cu care trebuie să vină la atelier. Planşele realizate sub supervizarea celor 2 arhitecţi, vor fi prezentate atât în cadrul unei expoziţii itinerante cât şi pe site-ul proiectului.

Dacă te tentează oferta noastră înscrie-te cât mai repede! Data limită: 12 octombrie 2012. Noi îţi oferim cazare gratuită (în camere cu 2-3 paturi), o diplomă de participare şi vizibilitate în cadrul expoziţiei. Masa şi transportul nu sunt asigurate în cadrul proiectului, dar, la cerere, prânzul şi cina se poate servi la Restaurantul La Marmote la un preţ de 45 lei.

Pentru înscriere şi alte detalii: Andrea Deák, MNCR, deakandrea.mncr@gmail.com, telefon 0735.561675, www.mncr.ro (de aici poţi descărca formularele de înscriere)

Details

Start:
22 octombrie, 2012 @ 00:00 EEST
End:
25 octombrie, 2012 @ 00:00 EEST
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,

Organizers

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – Sfântu Gheorghe