Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Sinaia: CENTENAR CREATIV la Muzeul Peleș

12 iulie - 30 noiembrie

Muzeul Naţional Peleş este partener în cadrul proiectului „Centenar Creativ”, dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

În cadrul competiției, artiştii şi creativii români sunt invitați să reinterpreteze elemente de patrimoniu relevante pentru Centenarul Marii Uniri, fie că vorbim despre primul război mondial şi procesul de reîntregire al României, fie despre momente şi personalităţi relevante pentru aniversarea a 100 de ani ai ţării noastre.

Concursul de design de obiect „Centenar Creativ” este inițiat de Muzeul Național Cotroceni în parteneriat cu Muzeul Naţional PeleşMuzeul Naţional al Unirii Alba-IuliaComplexul Muzeal „Moldova” IaşiMuzeul Judeţean de Istorie Braşov şi The Institute.

„Centenar Creativ” este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creație, Artă și TradițieEximBank şi CEC Bank și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

DESCRIERE CONCURS

Concursul „Centenar Creativ” îşi dorește să ofere posibilitatea creativilor să intre în dialog cu instituțiile culturale și să aducă o perspectivă nouă asupra modalităților de comunicare și de promovare a patrimoniului. Astfel, participanții își vor alege un element de patrimoniu relevant pentru tematica concursului, pe care îl vor reinterpreta și-l vor transpune într-un produs reprezentativ pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Artiştii şi creativii români se pot inspira din selecţia celor cinci muzee implicate în proiect sau pot realiza vizite de documentare pentru dezvoltarea produsului.

Concursul este lansat în cadrul conferinței de presă din 12 iulie 2018. Propunerile de proiecte pot fi înscrise în perioada 12 iulie – 26 august 2018, iar câştigătorii celor 6 premii în valoare de 9.000 de lei fiecare, vor fi desemnați de un juriu și anunţaţi după 12 septembrie. Aceștia vor realiza o serie limitată a produselor, care va fi promovată prin microexpoziţii organizate de partenerii implicaţi în proiect, în lunile octombrie și noiembrie.

Premiile sunt acordate de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, Eximbank. şi CEC Bank.

Calendar concurs:

12 iulie 2018 – lansare concurs

12 iulie – 26 august 2018- înscrieri online, prin formularul de concurs, disponibil aici: http://www.institute.ro/centenarcreativ/

26 august – 12 septembrie  2018 – jurizare

12 septembrie 2018 – anunțarea câștigătorilor

12 septembrie – 12 octombrie 2018 – perioadă de producție pentru mini seria de 60 de obiecte

octombrie – noiembrie 2018 – microexpoziții cu prototipul obiectelor câștigătoare

Mai multe detalii despre concurs în Regulament şi Brief

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.