Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sinaia: expoziția de fotografie „REGINA SOLDAT”

29 octombrie, 2017 - 29 noiembrie, 2017

Asociația România Culturală și Muzeul Național Peleș vă invită duminică, 29 octombrie 2017, ora 12.30, la vernisajul expoziției de fotografie „REGINA SOLDAT”.

Expoziția de fotografie „Regina Soldat” va fi expusă în Holul de Onoare al Castelului Pelișor, în perioada 29 octombrie – 29 noiembrie 2017.

În cele 45 de panouri fotografice, este înfățișată Suverana României, cea care a vrut să se identifice cu suferința poporului român, cu un veac în urmă, în timpul Primului Război Mondial, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând spitale de campanie, cantine sociale, adăposturi pentru sărmani, depozite de alimente și nu numai. Este singura Regină care, în acele vremuri grele, nu a cunoscut frica de gloanțe, de bombe și nici măcar de epidemii, ea fiind văzută zilnic în spitalele de campanie pentru a-i alina pe cei suferinzi, a împărţi medicamente, mâncare şi pături soldaţilor răniţi sau bolnavilor de tifos. Și nu s-a oprit aici! Îmbrăcată în nelipsita uniformă de soră medicală, Suverana noastră a mers chiar și pe front, coborând fără frică în „tranșeele morții” pentru a-și încuraja soldații!

Pentru atitudinea sa curajoasă din timpul Primului Război Mondial, generalul Prezan a decorat-o cu medalia de război – Virtutea Militară clasa I, iar contele de Saint Aulaire – Ministrul Franței în România, i-a dăruit Medalia de aur a Epidemiilor și Crucea de Război (La Croix de Guerre). De atunci, Regina noastră a fost numită și REGINA SOLDAT!

Vă invităm așadar „să dăm mână cu mână” și împreună să ne omagiem Regina, duminică, 29 octombrie 2017.

Expziţia este inclusă în tariful vizitei de la Castelul Pelişor.

Detalii

Începe:
29 octombrie, 2017
Se termină:
29 noiembrie, 2017
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Național Peleș – Sinaia
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Castelul Pelișor – Sinaia
Aleea Peleșului 2
Sinaia, Prahova 106100 Romania
+ Hartă Google