Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sinaia: expoziția personală de pictură a arhitectei Doina Maravela -Moss, ,,Emoții estivale”, 16 iunie – 15 iulie 2024

16 iunie - 15 iulie

Muzeul Național Peleș va deschide sâmbătă, 15 iunie 2024, la ora 13:00, în Holul de Onoare al Castelului Pelișor, expoziția personală de pictură a arhitectei Doina Maravela -Moss. Purtând titlul ,,Emoții estivale”, expoziția va fi deschisă publicului între 16 iunie – 15 iulie 2024.
Absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu”, cu studii masterale făcute în aceeași universitate și numeroase specializări la prestigioase instituții din Marea Britanie, precum Arhitectural Association, School of Architecture, Westminster University, Sotheby’s Institute of Art, unde a obținut o diplomă în Artă și Finanțe pe o Piață Globală, Hetherly School of Art, membră a Royal Institute of British Architects (RIBA) și Royal Society of Arts (FRSA), Doina Maravela – Moss este o artistă a cărei formare în arhitectură influențează stilul ei vizual distinct și care a navigat la intersecția dintre efortul artistic și spontaneitate încă de la o vârstă fragedă.
Locuind în Anglia, în zona Hampton Court, Doina Maravela – Moss este permanent inspirată de peisajele ale acestui loc, atât de impregnate de istorie. Din 2016, și-a revitalizat explorarea picturii în ulei, condusă de pasiunea pentru filosofia impresionistă. Această abordare este evidentă în lucrările ei en plein air, în care surprinde frumusețea eterică a Tamisei, a parcurilor Richmond și Bushy, precum și a diverselor locații pe care le întâlnește în timpul călătoriilor sale.
Odată cu debutul din 2017, la Salon des Refusés, cariera Doinei Maravelei – Moss a cunoscut o traiectorie ascendentă, cu expoziții organizate de importante muzee sau de instituții de renume din București, Galați, Târgu Mureș, Brașov, Cluj, Londra, Paris, New York, Houston și Zurich. Anul acesta, Doina Maravela – Moss a devenit membru al Uniunii Artiștilo Plastici din România, filiala Galați, încununând astfel celalalte afilieri, la prestigioase instituții, ale artistei.
În expoziția amenajată la Castelul Pelișor, ,, casă de vis” a celei mai iubite regine a românilor, Maria, ea însăși pictoriță talentată și patroană a societății ,,Tinerimea artistică”, publicul vizitator va putea admira 31 de lucrări în ulei, majoritatea lucrate en plein air, și structurate în trei serii. Prima serie este inspirată de Regina Maria a României și de castelele și locurile dragi ei din România și de la Balcic. A doua serie prezintă peisaje din împrejurimile casei Doinei din Richmond, Londra. A treia serie include lucrări pictate în timpul călătoriilor ei și având subiecte diverse.
La invitația artistei, renumitul designer Simona Șpan va aduce un plus de culoare acestui vernisaj, prezentând colecția sa de rochii pictate
Expoziția se va vizita în regim de gratuitate, după următorul program:
Miercuri: 10:00 – 16:15 (ultima intrare)
Joi – Duminică: 9:15 – 16:15 (ultima intrare)

Details

Start:
16 iunie
End:
15 iulie
Event Category:

Organizer

Muzeul Național Peleș – Sinaia
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național Peleș
Str. Peleșului nr. 2
Sinaia, Prahova 106100 Romania
+ Google Map
View Venue Website