Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sinaia: Obiectul lunii septembrie 2018: Fotoliu tapițat cu piele de Cordoba, Casa memorială „George Enescu” (vila „Luminiș”)

18 septembrie, 2018 - 30 septembrie, 2018

Obiectul lunii septembrie 2018: Fotoliu tapițat cu piele de Cordoba

Casa memorială „George Enescu”(vila „Luminiș”) este structurată pe trei niveluri diferite și păstrează o serie de obiecte originale, astfel, creând atmosfera de altădată.

În prelungirea salonului de muzică, cea mai frumoasă cameră a casei de la etajul, prin micul hol neobaroc, cu jilțuri tapițate cu piele de Cordoba policromă, se poate pătrunde în camera Doamnei Maria-Cantacuzino-Enescu, soția maestrului Enescu.

Fotoliile stil neobaroc (stil Carol I), datează din sec al XIX-lea, având spătarul cu fronton supraînălțat, bogat decorat, flancat de câte o coloană strunjită, decorată cu capete și terminată cu fleuron (ornament sculptat în forma de floare). Brațele drepte, cu manșon din piele se termină cu capete de leu.

Picioarele sunt drepte, unite frontal de o traversă cu ornamente vegetale în formă de spirală, dispuse afrontal în „S” și între ele, pe o traversă în „X”.

Șezuta și spătarul sunt îmbrăcate în piele de Cordoba policromă, cu diverse motive vegetale, flori, libelule și putti (figuri de îngerași).

Frumusețea acestor fotolii „obligă” vizitatorul să poposească și să le admire în mod special.

#enescu #sinaia #muzeulenescu #vilaluminis

* Proiect realizat în cadrul Casei Memoriale “George Enescu” de la Sinaia – Muzeul Național „George Enescu”

Detalii

Începe:
18 septembrie, 2018
Se termină:
30 septembrie, 2018
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul Național „George Enescu” – București

Loc de desfășurare

Casa Memorială „George Enescu”
Str. Yehudi Menuhin nr. 2
Sinaia, Prahova 106100 Romania
+ Hartă Google