Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Sinaia: Obiectul lunii septembrie 2021 la Muzeul Național “George Enescu” (Casa Memorială “George Enescu” – Vila Luminiș) – tabloul FAR ÎN NOAPTE

OBIECTUL LUNII
Proiect realizat în cadrul Casei memoriale “George Enescu”- Sinaia
Luna septembrie: TABLOU: FAR ÎN NOAPTE
Este o cromolitografie sepie care reprezintă un peisaj marin nocturn cu un far, realizat în atelierele din Berlin, datând din secolul al XX- lea.
Pe passe – partou este mențiunea: ” GALERIE BERLIN NAȚIONAL K. G. L “, într-o ștampilă rotundă.
Rama tabloului este confecționată din lemn traforat cu ornament floral din bronz, aplicat în unghi.
Tabloul se află la mansarda casei memoriale „George Enescu” din Sinaia, spațiile de la mansardă vizitându-se în exclusivitate online.
Și, în acest context, amintim aici că, Vila „Luminiș” de la Sinaia, singura casă care i-a aparținut marelui muzician, clădită din ceea ce i-a adus activitatea concertistică și tantiemele lucrărilor sale, este structurată pe trei niveluri diferite. Iar la mansarda casei, se poate menționa că era locul preferat, liniștit și potrivit pentru munca sa de creație.
Camerele de lucru de la mansardă oferă o minunată priveliște a maiestuoșilor munți Bucegi, dar și o vedere către râul Prahova, calea ferată și șoseaua care leagă orașele București și Brașov.
Iar despre toate acestea și despre natură, în general, Enescu mărturisea că l-au inspirat deseori în creația sa, natură pe care o va evoca și în operele sale de mai târziu.
Cu certitudine, fiecare dintre lucrările sale constituie un giuvaer de preț nu numai al muzicii noastre, dar și muzicii universale.
George Enescu se dovedește un artist complex, de o natură muzicală excepțional de înzestrată, proprie oamenilor de geniu.
Realizat: Doina – Mihaela Purcaru – muzeograf

Details

Start:
28 September, 2021
End:
30 September, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național “George Enescu” – București

Venue

Casa Memorială “George Enescu”
Str. Yehudi Menuhin nr. 2
Sinaia, Prahova 106100 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *