Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Slatina: expoziţia de pictură a artistului plastic Vitalie Butescu

5 December, 2012 - 5 January, 2013

 

Muzeul Judetean Olt vă invită să participaţi miercuri, 5 decembrie 2012, ora 11,00, la vernisajul expoziţiei de pictură Butescu a artistului plastic Vitalie Butescu. Expoziţia va fi găzduită de Galeria Artis a Muzeului Judetean Olt între 5 decembrie 2012- 5 ianuarie 2013.

Cuprinzând lucrări realizate într-o bogată paletă de culori, expoziţia propune privitorilor case, locuri, peisaje pline de atmosfera caldă şi luminoasă caracteristică picturii artistului, care nu expune acum pentru prima dată pe simezele de la Slatina.

Născut la 3 octombrie 1972, este absolvent al Colegiului de Arte Plastice „ Al. Plămădeală” din Chişinău, în 1990, şi licenţiat al Academiei de Arte „Ioan Andreescu” din Cluj, în 1997. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, expune frecvent (chiar din facultate) în muzee, săli de expoziţii şi galerii private din ţară dar şi din străinătate (Germania, Olanda, Belgia, Grecia, Japonia), participă la tabere de creaţie, la târguri internaţionale de artă, impresionând prin dinamism, inspiraţie şi multă putere de creaţie, care îl fac unul din cei mai populari artişti plastici români contemporani.

Lucrările sale se află în colecţiile muzeelor de artă contemporană din ţară (între care şi Muzeul Judeţean Olt), ca şi în multe colecţii particulare din ţară şi din afara ei.

Pictura lui Vitalie Butescu emană o căldură luminoasă şi discretă, care este în acelaşi timp a picturii cât şi a autorului ei. Un farmec familiar, totuşi greu de numit, rezidă în lucrări, un murmur vibrant care vorbeşte despre lumină şi efemer. Este poate şi principalul motiv pentru care pânzele sale se bucură de o extraordinară popularitate.” spune o cronică la una dintre expoziţiile sale.

În prag de sărbători, vă aşteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de măiestria penelului şi sensibilitatea pictorului Vitalie Butescu!

Director, dr. Laurenţiu Guţică- Florescu

Details

Start:
5 December, 2012
End:
5 January, 2013
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Județean Olt – Slatina
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Olt – Slatina
Str. Ana Ipătescu nr. 1
Slatina, Olt Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.