Loading Events
 
 
EXPOZIȚIE de pictură
„Universuri paralele“ – PAUL TUDOR BALȘ
Marți, 12 octombrie 2021, orele 16:00, Muzeul Județean Olt organizează, pe simezele Galeriei „Artis“, expoziția de pictură intitutală „Universuri paralele“ a artistului plastic Paul Tudor Balș.
Absolvent în 1974 al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ București, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1993, Paul Tudor a expus începând din 1974 la toate saloanele județene și interjudețene de la Craiova, Slatina, București.
A realizat numeroase expoziții personale în țară și străinătate, lucrări ale sale figurând în prezent în colecții din România, Bulgaria, Grecia, Rusia, Franța, Germania, Italia, Austria și SUA.
La Galeria „Artis“ vor fi expuse 40 de lucrări care reprezintă pictură abstractă și pictură clasică, aceasta fiind a 45-a expoziție personală. Artistul prezintă peisajul copilăriei la Balș, iar în alte lucrări îmbină realismul cu natura statică dar totodată o și interpretează.
„Natura statică ocupă un loc important în creația mea. Obiecte vechi, cum ar fi o lampă, un fier de călcat pe cărbuni, un ceas deșteptător și vaze transparente devin sursa mea de inspirație. Aceste obiecte îmi amintesc de casa bunicilor, unde am avut o copilărie fericită. Nimic nu se compară cu amintirile copilăriei, care au devenit tablouri“, spune artistul.
Natura este principala sursă de inspirație. Oamenii, de asemenea, sunt un univers, fiecare portret pictat se transformă într-o lume de inspirație cu ajutorul culorilor.
În temele abordate transpune natura în simplitatea și puterea ei.
„Pentru mine pictura reprezintă o lume aparte, o lume pe care tu, ca artist, o poți crea, un univers unic transpus în culoare și forme. Dacă nu aș fi fost pictor, aș fi inventat o meserie asemănătoare picturii, având ca obiectiv studiul formelor din natură“, mai spune pictorul.
Expoziția poate fi vizitată cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei.

Details

Start:
12 October, 2021
End:
22 October, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Olt – Slatina
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Olt – Slatina
Str. Ana Ipătescu nr. 1
Slatina, Olt Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *