Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Slatina: Ziua Internaţională a Muzeelor

18 mai, 2010

18 mai este Ziua Internaţională a Muzeelor. Anul acesta ea va fi sărbătorită sub genericul Muzeele pentru armonie socială.

Muzeul Judeţean Olt va onora această sărbătoare printr-o suită de manifestări derulate pe parcursul unei săptămâni. În data de 18 mai muzeul va fi deschis gratuit pentru public între orele 9-21.

Marţi 18 mai, ora 11, va fi vernisată expoziţia de arheologie Geto-dacii în judeţul Olt . Vernisajul va fi urmat de o masă rotundă în care se vor dezbate aspecte ale temei propuse anul acesta de către Comitetul Internaţional al Muzeelor pentru această zi festivă. Vor participa specialişti de la Direcţia Judeţeană Olt pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Olt, Muzeul Romanaţiului din Caracal, Muzeul Câmpiei Boianului din Drăgăneşti-Olt, Muzeul de Arheologie şi Etnografie din Corabia.

La ora 17 în Sala de Festivităţi a Muzeului elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina vor dezbate tema Tinerii şi muzeul, iar colegii lor de la Şcoala „Eugen Ionescu” vor avea începând cu ora 17,30 o activitate interactivă.

În ziua de 19 mai 2010 la Galeria „Artis” a Muzeului Judeţean Olt va fi vernisată la ora 11 o expoziţie de grafică şi pictură a elevilor de la Şcoala de Artă şi Muzică din Slatina.

În data de 20 mai 2010, ora 9 va fi organizat un concurs pe teme de istorie la Şcoala „Constantin Brâncoveanu” din Slatina.

În data 21 mai 2010, ora 17, la Căminul cultural din comuna Ianca va avea loc lansarea volumului Tradiţii şi obiceiuri din judeţul Olt (autoare Georgeta Stoica şi Rada Ilie). Evenimentul va fi urmat de un simpozion desfăşurat sub genericul 450 de ani de la atestarea documentară a comunei Ianca.

Muzeul Judeţean Olt aşteaptă ca publicul să onoreze cu prezenţa aceste manifestări circumscrise Zilei Internaţionale a Muzeelor.

 

Director Muzeul Judeţean Olt

Drd. Laurenţiu GUŢICĂ

Prezentarea Muzeului Județean Olt în evidenţa CIMEC

Detalii

Dată:
18 mai, 2010
Eveniment Categories:
,
Etichete Eveniment:
, ,

Organizator

Muzeul Județean Olt – Slatina
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Olt – Slatina
Str. Ana Ipătescu nr. 1
Slatina, Olt Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare