Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Slobozia: expoziția Lumina Învierii. Tradiție și cultură religioasă în Bărăganul ialomițean

2 April, 2012

Muzeul Județean Ialomița vă invită luni, 2 aprilie, a.c., orele13:00, la vernisajul expoziției Lumina Învierii.Tradiție și cultură religioasă în Bărăganul ialomițean.

 

Această expoziție se înscrie într-un program mai amplu al Muzeului Județean Ialomița, prin intermediul căruia ne propunem să prezentăm comunității ialomițene patrimoniul cultural și istoric al instituției noastre.

Un alt obiectiv pe care muzeul nostru și-l propune ar fi acela de a sensibiliza și educa publicul în spiritul păstrării și perpetuării tradiției culturale ialomițene. Astfel, prin expunerea frescei din biserica de la Dridu-Sărindar, se urmărește și prezentarea unei lecții de conservare a patrimoniului, aflat adesea în pericolul de a se pierde, fără intervenția specialiștilor.

De asemenea, prin întâmpinarea sărbătorilor religioase de primăvară (Buna-Vestire, Florii, Sfintele Paști), această expoziție se adesează unui public mai larg, iubitor de artă, tradiție, cultură religioasă ce poate fi format nu doar din elevii instituțiilor de învățământ ialomițene, dar și din toate categoriile socio-profesionale atât din Slobozia, cât și din județ.

Exponate incluse în expoziție: frescă prelevată în anul 1979 din biserica Nașterea Maicii Domnului din comuna Dridu, jud. Ialomița, icoane (sec. XVIII-XX), carte religioasă (sec. XVIII-XIX), obiecte din metal (crucifix, sfeșnic, cădelniță), textile.

Vă așteptăm!

Muzeul Județean Ialomița

Biroul de Relații cu Publicul

Liliana Burlacu

Details

Date:
2 April, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul Județean Ialomița – Slobozia
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Ialomița – Slobozia
B-dul. Matei Basarab nr. 30
Slobozia, Ialomița 920062 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.