Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Slobozia: vernisajul expoziției de pictură, CAMPIILE VERTICALE. MONUMENTE ISTORICE ȘI ARHEOLOGICE IALOMIȚENE

CÂMPIILE VERTICALE. MONUMENTE ISTORICE ȘI ARHEOLOGICE IALOMIȚENE

Muzeul Județean Ialomița și Consiliul Județean Ialomița vă invită, vineri, 15 martie 2013, ora 13:00, la vernisajul expoziției de pictură, CAMPIILE VERTICALE. MONUMENTE ISTORICE ȘI ARHEOLOGICE IALOMIȚENE.

Monumentele istorice și siturile arheologice: Piscul Crăsani, Orașul de Floci, Popina Bordușani, necropola tumulară de la Stelnica, Crucea de piatră de la Chirana, Mănăstirea Balaciu-Piteșteanu vor fi dezvăluite publicului nu doar din perspectiva arheologului care adună informații din orice urmă materială, ci a artistului, din lucrările căruia se reflectă emoția întâlnirii cu mărturii din trecutul ialomițenilor.

Această expoziție este organizată în cadrul programului cultural Ialomița dintotdeauna pentru totdeauna și prezintă cele mai reprezentative mărturii de viață culturală și spirituală din spațiul ialomițean.

Proiectul expozițional este coordonat de artistul plastic Valeriu Stoica și arheologul Florin Vlad, iar din proiect mai fac parte: Melania Florescu, Manuela Petre, Ana-Maria Vasilescu.

În cadrul vernisajului va fi susținut un recital de versuri aparținând poeților din Zodia Helis: Costel Bunoaică, Florin Ciocea, Florentina Loredana Dalian, Gheorghe Dobre, Dan Elias, Daniela Micu, Valeriu Stoica, Nicolae Teohari și un recital muzical susținut de Ioana Marin.

Expoziția va fi deschisă în perioada 15 martie-18 mai 2013.

Vă așteptăm!

 

Muzeul Județean Ialomița

Liliana Burlacu

Details

Start:
15 March, 2013
End:
18 May, 2013
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Muzeul Județean Ialomița – Slobozia
B-dul. Matei Basarab nr. 30
Slobozia, Ialomița 920062 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *