Loading Evenimente

« Toate Evenimente

#‪‎stamacasa‬: Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău va publica săptămânal câte un obiect cultural muzeal digitalizat 3d

20 martie - 30 iunie

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău are în gestiunea sa un număr important de monumente epigrafice și sculpturale, piese de o valoare excepțională care provin în marea lor majoritate de la Porolissum, Buciumi, Romita sau din alte centre militare sau rurale romane aflate azi în limitele administrative a județului Sălaj. Acestea au fost digitalizate, în primul rând pentru a documenta starea lor actuală, dar și pentru a facilita accesul publicului și a mediului științific la acestea.
Lapidarium Musei Zilahensis-Pars Epigraphica este prima fază a acestui demers, fiind în prezent digitizate toate cele 40 de monumente epigrafice din Lapidarium-ul muzeului, urmând a fi încărcate pe platforma online Sketchfab, sub egida Institutul Național al Patrimoniului. Mulțumim pe această cale colegilor noștri Bogdan Șandric și Marius Streinu pentru facilitarea procesului de upload pe platformă.
Primul model pe care vi-l prezentăm conține baza de statuie și statuia lui Iupiter Dolichenus descoperite la Porolissum în sanctuarului dedicat acestei zeități.
Mai multe informații aici 👇👇http://muzeuzalau.ro/index.php/2020/03/20/colectia-3d/

Detalii

Începere:
20 martie
Se termină:
30 iunie
Eveniment Categories:
, , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *