Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

#stamacasa: Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva vă propune săptămânal promovarea unui monument istoric, semnificativ pentru istoria județului Hunedoara și a întregii țări totodată.

30 aprilie - 15 mai

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva vă propune săptămânal promovarea unui monument istoric, semnificativ pentru istoria județului Hunedoara și a întregii țări totodată.

În deschidere vom începe cu Palatul Magna Curia, edificiu care este și sediul Muzeului Civilizației Dacice și Romane.

 

 * * *

Muzeul devean funcţionează în clădirea Magna Curia, cunoscută ca și Castelul Bethlen, un vechi monument de arhitectură situat la poalele Cetăţii Deva, în partea de sud a acesteia. Vechimea, importanţa şi frumuseţea acestei clădiri în stil baroc a fost motivul pentru care a fost inclusă pe Lista Monumentelor Istorice de categorie A. Începând cu anul 1998, edificiul a intrat într-un proces de restaurare, încheiat în anul 2006.

 

* * *

„Magna Curia, un monument remarcabil și una dintre mândriile municipiului Deva, trebuie să fie evocată cu prilejul zilei mondiale a monumentelor și siturilor. Istoria ei cuprinde momente tensionate, dar și altele de calm, ori de amenajări și extinderi. De aceea trebuie să fie promovată cu orice prilej” (dr. Iosif Vasile Ferencz – Cerc. Șt. II, Secția de Arheologie Deva)

http://mcdr.ro/expozitii-si-evenimente/item/1462-un-monument-pe-saptamana-palatul-magna-curia-un-monument-remarcabil-si-una-dintre-mandriile-municipiului-deva

Detalii

Începere:
30 aprilie
Se termină:
15 mai
Eveniment Categories:
,

Loc de întâlnire

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva
B-dul 1 Decembrie nr. 39
Deva, Hunedoara 330005 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.mcdr.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *