Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

#stamacasa: Zilele Muzeului Militar Național – Ediția a XX-a ONLINE 9-10 mai 2020

9 mai - 10 mai

Zilele Muzeului Militar Național – Ediția a XX-a
ONLINE
9-10 mai 2020
REMEMBER – Două decenii de reconstituire istorică la Muzeul Militar Național

Dragi prieteni ai Muzeului Militar Național.

După cum am anunțat, în acest an tradiționala manifestare organizată de instituția noastră, prevăzută inițial a se desfășura în perioada 9-10 mai 2020, a fost anulată datorită declanșării epidemiei de Coronavirus (Covid-19) și ca urmare a declarării stării de urgență menită să limiteze extinderea bolii.

Desigur că, în situația actuală, orice manifestare care reunește un număr mare de persoane, așa cum era și evenimentul nostru, trebuie evitată până la dispariția pericolului care amenință sănătatea populației. Însă, pentru a nu-i lipsi pe prietenii muzeului nostru, membri ai unor grupuri de reconstituire istorică sau simpli iubitori de istorie militară, de plăcerea de a împărtăși cu colegii lor impresii privind activitatea pe care o desfășoară cu pasiune și abnegație în timpul liber, dar și pentru a marca, totuși, în acest an a XX-a aniversare a manifestării noastre – cel mai vechi festival de reconstituire istorică din România – ne-am gândit să propunem prietenilor și colaboratorilor noștri o ediție inedită a „Zilelor Muzeului Militar Național”, desfășurată în conformitate cu rigorile actuale, adică online, prin intermediul paginii de Facebook a Muzeului Militar Național.

Ediția a XX-a, ONLINE, a „Zilelor Muzeului Militar Național” se va desfășura sub deviza REMEMBER – Două decenii de reconstituire istorică la Muzeul Militar Național. Ea își propune să evoce, prin fotografii și text, cele mai semnificative, interesante, inedite sau amuzante momente petrecute în decursul manifestărilor organizate în curtea muzeului, anual, la începutul lunii mai, începând din anul 2000 până în prezent. Toți iubitorii de istorie militară, membri ai grupurilor de reconstituire istorică sau persoane individuale, sunt invitați să scotocească prin arhivele fotografice și să trimită, pe adresa email a muzeului (relatii.publice@muzeulmilitar.ro) imagini pe care ei le consideră semnificative, însoțite de un mic text din care să rezulte cărui grup de reconstituire istorică aparțin, ce perioadă istorică evocă și, mai ales, anul în care au fost realizate fotografiile. Aceste imagini, însoțite de textul respectiv, vor fi apoi prezentate pe pagina noastră de pe Facebook, dedicată evenimentului, începând cu 9 mai 2020, data stabilită pentru începerea manifestării. Precizăm faptul că doar imaginile suprinse cu ocazia diferitelor ediții ale „Zilelor Muzeului Militar Național” vor fi luate în considerare, dat fiind că, în conformitate cu tema manifestării, ne propunem să evocăm doar activitățile desfășurate în cadrul muzeului nostru.
Sperăm că în acest fel vom menține viu interesul prietenilor și colaboratorilor muzeului, a publicului în general, pentru activitățile care au drept scop cunoașterea și promovarea tradițiilor militare românești și de pretutindeni, în speranța că începând de anul viitor vom putea relua manifestarea „Zilele Muzeului Militar Național”, poate sub un alt format, dar în mod sigur prin întrunirea efectivă și apropierea, nu doar cu sufletul, a iubitorilor și pasionaților de istorie militară.

https://www.facebook.com/muzeul.militar/

Detalii

Începere:
9 mai
Se termină:
10 mai
Eveniment Categories:
,

Loc de întâlnire

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” – București
Str. Mircea Vulcănescu nr. 125 - 127
București, București 010819 Romania
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *