Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Suceava: Expoziția „Mineralia, minerale din România”

2 November, 2018 @ 09:00 - 4 November, 2018 @ 18:00 EET

Vă așteptăm la expoziţia MINERALIA, MINERALE DIN ROMANIA la Muzeul de Ştiinţele Naturii, în perioada 2-4 noiembrie, zilnic între orele 9.00-18.00.

Numeroase regiuni din România-Baia Mare, Brad, Abrud, Banatul Montan s-au dezvoltat de-a lungul secolelor datorită bogăţiilor naturale din adâncul Pământului. Oamenii s-au asezat în aceste locuri și au întemeiat comunităţi care se ocupau cu exploatarea minereurilor de cupru, plumb, aur, argint sau fier.
Pe lângă produsele valoroase economic, exploatările miniere individuale, comunale sau de nivel industrial au scos la suprafaţă eșantioane de cristale natural deosebit de spectaculoase. Atrași de frumuseţea, raritatea, perfecţiunea sau culorilelor, oamenii au început să adune aceste minunăţii ale naturii ca obiecte de colecţie sau decorative. Acestea sunt așa-numitele “Flori de Mină”.  Pietrele fine care sunt găsite la suprafaţă, folosite pentru podoabe, au început să fie căutate mai ales în timpurile moderne. Nu s-au format în depozite de dimensiuni mari, motiv pentru care găsirea, extragerea, prelucrarea și montarea lor necesită o muncă considerabilă. 

Acestora li se adaugă, în cadrul expoziţiei, bijuterii, podoabe, piese ornamentale din pietre naturale din întrega lume, dintre cele mai spactaculoase sau rare.

Details

Start:
2 November, 2018 @ 09:00 EET
End:
4 November, 2018 @ 18:00 EET
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Muzeul de Științele Naturii din Suceava
Str. Ștefan cel Mare nr. 33
Suceava, Suceava 720003 Romania
+ Google Map