Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Suceava: În perioada 20 august – 7 septembrie 2021, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție de artă pentru copii, și nu numai, cu lucrările realizate de participanții la atelierul de confecționat marionete „George Löwendal, scenograf – creator de costume, marionete și decoruri”.

20 august, 2021 - 7 septembrie, 2021

În perioada 20 august – 7 septembrie 2021, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție de artă pentru copii, și nu numai, cu lucrările realizate de participanții la atelierul de confecționat marionete „George Löwendal, scenograf – creator de costume, marionete și decoruri”.
Atelierul a fost inspirat de creația lui George baron Löwendal – pictor, grafician, scenograf, remarcabil om de teatru – rezultată din îmbinarea artei plastice cu arta teatrală. Atelierul face parte dintr-un proiect mai amplu numit „Din secretele maeștrilor – lumină și culoare”, aflat la a X-a ediție.
Participanții la atelier au beneficiat de un îndrumător de specialitate, în persoana doamnei Gonda Tamira Cojocariu – creator de marionete și decoruri – șef atelier Teatru în cadrul Centrului Cultural Bucovina.
La finalul expoziției un juriu de specialitate va selecta cele mai bune lucrări ale copiilor, iar Muzeul Național al Bucovinei, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, va oferi participanților premii și diplome de participare. Tot atunci marionetele vor reveni autorilor – moment așteptat cu nerăbdare de micii creatori.
Copii, părinți, bunici și toți cei cărora le-am trezit interesul, vă așteptăm să vizitați expoziția de marionete deschisă la Muzeul de Istorie, Sala Cafeteria, etaj II!
Irina Țibulcă, coordonator ateliere

Details

Start:
20 august, 2021
End:
7 septembrie, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Bucovinei
Email
https://muzeulbucovinei.ro

Venue

Muzeul Bucovinei
Str. Ştefan cel Mare nr. 33
Suceava, Suceava Romania
+ Google Map
View Venue Website